FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Iran - Nigeria

Op 16 juni vond de tweede wedstrijd van de eerste ronde in Kwartet F tussen de nationale teams van Iran en Nigeria plaats. De wedstrijd vond plaats in de stad Curitiba in het stadion "Arena Baixada". Weinigen verwachtten sprankelend voetbal van deze ontmoeting. Uiteindelijk gebeurde het dat de fans van de arena met 43.000 zitplaatsen zich verveelden.

Iran - Nigeria_

Elke serie eindigt. Het WK in Brazilië heeft fans al gewend aan helder aanvallend voetbal met een overvloed aan gevaarlijke momenten en gescoorde doelpunten. De Iraniërs en Nigerianen onderbraken deze reeks. Het moet ook gezegd worden dat vóór deze wedstrijd alle ontmoetingen noodzakelijkerwijs eindigden met de overwinning van een van de teams. In de arena in Curitiba werd het eerste gelijkspel opgetekend, en een doelpuntloos.

Het was tot nu toe de saaiste WK-wedstrijd in Brazilië. In de eerste helft waren Afrikaanse voetballers meer in balbezit. Ze probeerden aan te vallen, maar deden weinig in de frontlinie. De Iraniërs hielden een compacte verdediging en lieten geen enkel moment aan hun poorten ontstaan. Tegelijkertijd vielen de Iraniërs zelf zeer zelden aan. Uit de eerste helft kan men zich slechts één klap herinneren die de Iraanse speler met zijn hoofd uitdeelde na een corner vanaf de rechterflank. Nigeria werd gered door de doelman. Er waren geen momenten meer.

De tweede helft was even saai als de eerste. Nigeria probeerde aan te vallen, de bal vast te houden, eigen territorium. Dit wierp echter geen vruchten af in de vorm van een doelpunt. En er waren geen kansen om te scoren. Ook de Iraniërs maakten hun fans niet blij. Alle 90 minuten van de vergadering brandde het scorebord saaie nullen en de wedstrijd eindigde zomaar - 0 - 0.

De wedstrijd Iran - Nigeria is nog steeds de meest oninteressante van het toernooi. De kwaliteit van het voetbal in het spel was slecht. En de nationale teams van Argentinië en Bosnië, die in dezelfde groep spelen, kunnen worden aangemoedigd. Het niveau van de eerste wedstrijd van Zuid-Amerikanen en Europeanen was aanzienlijk hoger dan de besproken bijeenkomst.