Eerste Etappe 1/8 FIFA World Cup 2014: Brazilië - Chili

Op 28 juni leefde heel Brazilië in afwachting van de eerste wedstrijd van de 1/8 finale van de FIFA World Cup, waarin de gastheer van het WK een ontmoeting had met het nationale team van Chili. De confrontatie tussen de Brazilianen en de compromisloze Chilenen vond plaats in het stadion in de stad Belo Horizonte.

Eerste etappe 1/8 FIFA World Cup 2014: Brazilië - Chili

Vanaf de eerste minuten van de ontmoeting legden beide teams de tegenstander in elk deel van het veld een zwaar gevecht om de bal op. Het was al de play-offfase, dus alle krachten werden in een specifieke wedstrijd gegooid. Het symbool van de machtsstrijd op het groene grasveld van het Mineirao-stadion kan de techniek van Vidal worden genoemd, die hij op de heup van Neymar ving. De Chileen had jaloers kunnen zijn op de NHL-hockeyspelers.

Wat de wedstrijd betreft, de toeschouwers op de tribunes konden zich niet vervelen. Al in de 18e minuut van de ontmoeting, na een hoekschop, openden de gastheren de score. De Braziliaanse aanvoerder Silva kopt de bal naar de verre paal, waar David Luiz de pass completeert. De score wordt 1 - 0 in het voordeel van Brazilië. Wat er op dat moment op de tribune gebeurde, noemde de sportcommentator een uitdrukking die de geschiedenis zal ingaan: "Brazilianen op de tribunes beleefden een enorm orgasme." Dat was de grote vreugdevolle waanzin van de vele fans. Lange tijd hoefden de Brazilianen zich echter niet te verheugen.

In de 32e minuut stuurde Alexis Sanchez de bal met het meest nauwkeurige schot van buiten het strafschopgebied in de hoek van het doel van Cesar. De nummers 1 - 1 lichtten op op het scorebord, wat de Chileense fans al in een fase van extase bracht.

De eerste helft van de ontmoeting eindigde met een gelijke score.

In de tweede helft werd hetzelfde zware spel waargenomen op het veld. Toegegeven moet worden dat de Brazilianen een klein territoriaal voordeel hadden, maar de Chilenen gingen gevaarlijk in de tegenaanval. De teams hadden enkele goede scoringskansen, maar de score op het scorebord veranderde niet - de hoofdtijd van de wedstrijd eindigde in een gelijkspel 1-1.

In de extra 30 minuten waren de Brazilianen actiever, de Chileense ploeg vocht terug met hun laatste beetje kracht. De massieve verdediging van de Chilenen is bewonderenswaardig - het Braziliaanse team kreeg geen enkele kans om te scoren. Maar de Chilenen 'begroeven' bijna alle hoop van de kampioenseigenaren. In de laatste minuten van de extra tijd sloeg Pinilla een monsterlijke klap op het doel van Cesar. De doelman stond machteloos, maar de bal raakte de lat. Het gerinkel van de doelpaal leek door heel Brazilië te echoën. De pentacampions hebben veel geluk.

Extra tijd leverde geen doelpunten op, dus de teams losten de relatie op in een reeks penalty's. Het sportieve fortuin stond aan de kant van de gastheren van het kampioenschap - ze wonnen met 3 - 2. Tegelijkertijd raakte de genadeslag van de Chilenen vanaf het punt de paal. Opnieuw scheidden enkele centimeters Chili van het gekoesterde doel. Hierdoor was deze treffer de laatste in de wedstrijd. De Brazilianen bereiken de kwartfinales en wachten op de winnaar van de wedstrijd Colombia - Uruguay. De Chilenen gaan naar huis, maar niemand zal deze spelers thuis verwijten maken over hun prestatie. Het was een waardig team, waar het kampioenschap helaas afscheid van neemt.