Uruguay V Costa Rica: Brazilië's Eerste WK-sensatie

De wedstrijden in een van de zwaarste poules van de FIFA World Cup in Brazilië begonnen op 14 juni in Fortaleza in het Castelan Stadium. In Kwartet D ontmoetten de regerend kampioen van Zuid-Amerika, de Uruguayanen, de nationale ploeg van Costa Rica.

urugvai_costa-rica

De eerste helft van de wedstrijd verschilde in veel scorende situaties niet. Neutrale fans hadden het volste recht om toe te geven dat dit een van de saaiste helften van het toernooi was. Wel vond er één doelpunt plaats in het stadion, dat plaats biedt aan zo'n 64.000 toeschouwers. Een van de beste spitsen ter wereld, de Uruguayaanse spits Edinson Cavani opende de score vanaf de penaltystip. Uruguay kwam op voorsprong met 1-0. Het leek erop dat de Zuid-Amerikanen na rust de tegenstander zouden uitknijpen. Maar in werkelijkheid liep alles anders.

In de tweede helft kwam Costa Rica eruit als een ander team. Interessante aanvallen van de vertegenwoordigers van Midden-Amerika begonnen uit te komen, en de Uruguayanen lieten niets van voren zien. Het doelpunt van Campbell in de 54e minuut was heel natuurlijk. Een Costa Ricaanse speler schoot doelman Muslera van buiten het strafschopgebied neer.

Drie minuten later brengt Duarte Costa Rica met 2-1 op voorsprong. Dit evenement was al een schok voor het Uruguayaanse team. De laatste wist in drie minuten twee keer te missen.

Toegegeven moet worden dat het Uruguayaanse nationale elftal, na twee doelpunten tegen te hebben gekregen, niets kon creëren op het doel van de tegenstander. Integendeel, 84 minuten waren fataal voor Zuid-Amerikanen. Invaller Urenya scoort het derde doelpunt na een briljante indringende pass in het Uruguayaanse strafschopgebied. 3-1 in het voordeel van Costa Rica.

Het laatste fluitsignaal van de wedstrijdscheidsrechter registreerde de belangrijkste sensatie van de eerste drie speeldagen op het WK. Costa Ricanen wisten het Uruguayaanse nationale team met 3-1 te verslaan.