Wereldbeker Ijshockey 2019: Terugblik Op De Wedstrijd Rusland - Tsjechië

Op 13 mei 2019, op het Wereldkampioenschap ijshockey in Slowakije, ontmoette het Russische nationale team voor het eerst een tegenstander uit de top 6. In de derde ronde van de groepsfase moesten de Russen vechten met het Tsjechische nationale team, dat hun eerste twee wedstrijden in het toernooi won en de teams van Zweden en Noorwegen versloeg.

Wereldbeker ijshockey 2019: terugblik op de wedstrijd Rusland - Tsjechië

De wedstrijd Rusland - Tsjechië op het Wereldkampioenschap ijshockey 2019 was een van de meest intrigerende in de groepsfase in de groep van Bratislava. De aanklachten van Milos Riha hebben een goed roster, waarin de helft van de spelers uit de National Hockey League komt. Daarom verwachtte niemand dat de Russische sterren een gemakkelijke wedstrijd zouden hebben tegen de Tsjechische sterren.

Beide teams begonnen voorzichtig te spelen, waardoor fouten in de verdediging tot een minimum werden beperkt. Het publiek zag vanaf de eerste minuten de golf van aanvallen op het doel van de tegenstander niet. Op de ijsbaan werd veel aandacht besteed aan krachtworstelen met een algeheel gelijk spel. De statistieken over schoten op doel geven aan dat er geen voordeel is van het ene team ten opzichte van het andere.

Op de 14e minuut zag het publiek nog het eerste doelpunt. De achtergelaten puck werd georganiseerd door Russische spelers die een seizoen in de KHL doorbrachten. SKA-verdediger Dinar Khafizullin vanaf de linkerkant maakte een prachtige pass naar het lege ijs, van waaruit CSKA Moskou-spits Sergey Andronov onweerstaanbaar op doel gooide. Het scorebord lichtte een score van 1:0 op, prettig voor de Russen. Een andere assistent van de puck van Andronov was Ivan Telegin.

Kort nadat het doelpunt viel, kregen de Russen een penalty. Evgeni Malkin kreeg een straf van twee minuten, maar de Tsjechen konden het gegeven voordeel niet benutten. Het leek erop dat de belangrijkste taak voor het Russische team was om voor rust een acceptabele score te behouden. Hiertoe hebben de beschuldigingen van Ilya Vorobyov het hoofd geboden. Andrei Vasilevsky hield zijn doelpunt de eerste twintig minuten intact.

Het Tsjechische nationale team begon actief aan de tweede periode, maar het Russische nationale team hield het doel "droog". Bovendien werd het eerste gevaarlijke moment gecreëerd door de Russen. Nikita Kucherov versloeg de Tsjechische doelman bijna en gaf de puck onder het schild van de doelman door, maar de verdediger liet het projectiel niet over het lint gaan.

Vier minuten na aanvang van de tweede periode kregen de Russen de kans om in de meerderheid te spelen. Dit keer was het niet mogelijk om de scorende aanval uit te voeren. Een paar minuten later bracht Gusev Kucherov oog in oog met de doelman, maar de bewaker van het Tsjechische doel stond de topscorer van het afgelopen NHL-seizoen niet toe het doel te raken. Het doelpunt gebeurde later - Nikita Kucherov trad zelf op als assistent van een jeugdvriend, waarna de Las Vegas-aanvaller Gusev het tweede doelpunt in de wedstrijd scoorde.

Aan het einde van de periode zorgden de Tsjechen voor verschillende gevaarlijke momenten, waaronder één-op-één met Vasilevsky. De keeper van het Russische nationale team stond echter geen van de eminente spitsen van Tsjechië toe om uit te blinken. Aan het einde van veertig minuten van de wedstrijd won het Russische nationale team met 2: 0.

Aan het begin van de derde periode verdiende de Russische ploeg een minderheid. Ivan Telegin kreeg een onnodige verwijdering. Het Russische nationale team hield het twee minuten vol in ongelijke composities. In een vijf-tegen-vijf-wedstrijd bleven de Tsjechen actief in onze zone. Toen doelman Andrey Vasilevsky machteloos stond, redden de lat en de lat de Russen.

Het gevaarlijkste moment voor de Russen in de periode kan worden beschouwd als een schot van Ilya Kovalchuk, die de Tsjechische doelpaal schudde.

In de laatste minuten van de ontmoeting vervingen de Tsjechen de keeper door een veldspeler om een achterstand van twee doelpunten op te vangen. In plaats daarvan viel het derde doelpunt in het toch al lege net. In de laatste minuut van de ontmoeting scoorde Toronto-verdediger Nikita Zaitsev een effectief schot vanuit zijn zone. De eindscore in de wedstrijd is 3: 0 in het voordeel van het Russische nationale team. Dankzij dit resultaat kunnen de afdelingen van Ilya Vorobyov negen van de negen punten scoren na de resultaten van de eerste drie wedstrijden in het wereldkampioenschap.