Kwartfinales FIFA Wereldbeker 2014: Argentinië - België

Op 5 juli vond in de hoofdstad van Brazilië de derde wedstrijd van de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal plaats. De nationale teams van Argentinië en België betraden het veld van het stadion in Brasilia.

De wedstrijd begon met aanvallen van de Argentijnen. Zuid-Amerikaanse voetballers toonden vanaf de eerste minuten druk en verlangen om snel te spelen. Het resultaat was een vroeg doelpunt. In de 8e minuut ving Higuain de rebound van de bal van de Belg en trof het doel met de eerste aanraking. De bal raakte precies de verre hoek en de cijfers 1 - 0 lichtten op op het scorebord.

Na het doelpunt probeerden de Argentijnen enige tijd het eerste nummer te spelen, maar ze creëerden niets gevaarlijks aan de poorten van de Europeanen. De tweede helft van de openingshelft was al weer een Argentinië. Zuid-Amerikanen begonnen voetbal te spelen dat voor hen ongebruikelijk was (te rationeel en niet-indrukwekkend). De rekening beviel de Argentijnen en daarom gaven de Zuid-Amerikanen het initiatief op. Dit hielp België echter niet om gevaar te creëren aan de poorten van Romero. Je kunt je slechts één schot op doel van de Argentijnen herinneren van een gemiddelde afstand. Het moet gezegd worden dat nadat de Argentijnen het initiatief hadden opgegeven, het voetbal traag, saai en oninteressant werd voor een neutrale fan.

De eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong van Argentinië.

Aan het begin van de tweede helft van de ontmoeting was de Belgische wens om helder, aanvallend voetbal te demonstreren niet merkbaar. Misschien mochten de Europeanen dat gewoon niet doen. Tegelijkertijd bleven de Argentijnen zelf bijna te voet spelen, zonder scoringskansen te creëren aan de poorten van de Europeanen. Alles was zeer pragmatisch van beide teams.

Een van de gevaarlijke momenten aan de poort van de Zuid-Amerikanen is de kopbal van Fellaini na een pass vanaf de linkerflank. De bal miste echter het doel. Het kleverige voetbal duurde tot ongeveer 80 minuten. Pas aan het einde van de wedstrijd ondernamen de Europeanen een schijn van bestorming van de poort van de Zuid-Amerikanen. Maar in plaats van een doelpuntrijke situatie te creëren bij het doel van de vijand, misten de Europeanen bijna hun eigen doel. Al in de gecondenseerde tijd ging Messi één-op-één met de Belgische doelman, maar maakte het moment onhandig waar en gaf het Belgische team nog een laatste kans. In de laatste aanval konden de Europeanen van zichzelf profiteren, maar de gevaarlijke voorzet van Lukaku werd onderbroken.

De eindscore van de ontmoeting 1 - 0 in het voordeel van Argentinië leidt de Zuid-Amerikanen naar de halve finale voor de winnaar van het Nederland - Costa Rica-paar. Het team van Messi liet opnieuw een matige prestatie zien, hoewel het resultaat werd behaald. In beide playoff-wedstrijden wisten de Argentijnen ternauwernood twee doelpunten te maken, dus de fans van de Latijns-Amerikanen hopen dat de ploeg nog meer zal toevoegen, want het is nodig om het wereldkampioenschap voetbal te winnen.