Hoe Verliepen De Olympische Spelen Van 1964 In Innsbruck

In 1964 werd besloten om de Olympische Winterspelen te organiseren in de Oostenrijkse stad Innsbruck. Deze wedstrijden staan bekend om het hoge organisatieniveau dat typisch is voor sportevenementen in Oostenrijk.

Hoe verliepen de Olympische Spelen van 1964 in Innsbruck

In totaal namen 36 nationale teams deel aan de Olympische Spelen van 1964. Atleten uit de Duitse Democratische Republiek en de Bondsrepubliek Duitsland traden samen op. Voor het eerst hebben India, Noord-Korea en Mongolië zich laten zien in de wintersport. Tegelijkertijd namen atleten uit Afrika niet deel aan de competitie. Latijns-Amerika werd alleen vertegenwoordigd door teams uit Argentinië en Chili.

34 sets medailles werden gespeeld in 6 sporten. Rodelen werd voor het eerst geïntroduceerd en bobslee keerde na de pauze terug naar het spelprogramma.

De eerste plaats in het onofficiële teamevenement werd ingenomen door de Sovjet-Unie. Goud werd toegekend aan het Sovjet-hockeyteam. Ook biatleten en skiërs presteerden goed. Klavdia Boyarskikh ontving bijvoorbeeld 3 gouden medailles voor haar deelname aan langlaufen. De eerste plaats in het kunstschaatsen in tweetallen werd ingenomen door Sovjet-atleten Lyudmila Belousova en Oleg Protopopov. En de beste atleet van het nationale team kan worden erkend als Lydia Skoblikova - ze won 4 gouden medailles op schaatsen.

De tweede, met een aanzienlijke achterstand, was het team van Oostenrijk, dat de Olympische Spelen op zijn grondgebied organiseert. Oostenrijkse skiërs en rodelen lieten zich het beste van allemaal zien.

De derde plaats werd ingenomen door het Noorse team, traditioneel sterk in de wintersport. De meeste medailles werden uitgereikt aan Noorse schaatsers en schansspringers. De Verenigde Staten presteerden nogal slecht, eindigde op de 8e plaats en ontving slechts één gouden medaille. Het werd voor zijn team gewonnen door schaatser Terry McDermott.

Ondanks dat de spelen werden gehouden op een plek waar voldoende regen zou moeten vallen, realiseerden de organisatoren zich voor de Olympische Spelen dat er niet genoeg sneeuw lag. De winter van 1964 was te warm. Het was noodzakelijk om soldaten van het Oostenrijkse leger aan te trekken om sneeuw van de berghellingen naar de wedstrijdlocatie voor skiërs en sleeën te transporteren. Hierdoor werden alle wedstrijden volgens de reglementen verreden.