FIFA World Cup 2014: Hoe De Nationale Teams Van Nigeria En Bosnië En Herzegovina Speelden

Op 21 juni was Cuiaba gastheer van de beslissende wedstrijd voor de teams van Nigeria en Bosnië en Herzegovina in de tweede ronde van de FIFA World Cup in Brazilië. Beide teams lieten in de eerste wedstrijden niet het beste resultaat zien: Nigeria speelde gelijk en Bosnië verloor. Daarom was de wedstrijd in Cuiaba voor hen beslissend in de strijd om de volgende fase van het toernooi te bereiken.

FIFA World Cup 2014: hoe de nationale teams van Nigeria en Bosnië en Herzegovina speelden

De Nigerianen en Bosniërs hadden de kans om, nadat ze de wedstrijd onderling hadden gewonnen, de eerste drie punten van het toernooi te scoren, wat hun hoop op het bereiken van de volgende fase van het WK had behouden. De wedstrijd begon niet in het snelste tempo. Opgemerkt moet worden dat de stad Cuiaba de heetste is van alle steden die WK-wedstrijden in Brazilië organiseren. Het is echter hoogstwaarschijnlijk niet de hitte die het gebrek aan een duizelingwekkend tempo heeft beïnvloed. De wedstrijd was erg belangrijk, dus de teams probeerden met het oog op het eigen doel te spelen en fouten uit te sluiten.

Op 20 minuten van de ontmoeting scoren de Bosniërs een doelpunt. Dzeko, die een prachtige pass van de diepte van het veld had ontvangen, stormde het strafschopgebied binnen en schoot het doel. Echter, de lijnscheidsrechter hief de vlag en riep op tot buitenspelpositie. De herhaling toonde duidelijk aan dat de keurmeester uit Nieuw-Zeeland zich schromelijk vergiste. Sterker nog, hij pakte een schoon doelpunt van de Bosniërs.

De fans van Bosnië hoopten dat het recht zou zegevieren in de wedstrijd. Dit is echter niet gebeurd. In de 29e minuut raakte Peter Odemwingie de poort na een pass op Eminika. De laatste ramde de linkerflank van de Bosnische verdediging en gaf een pass aan Peter, die de bal tussen de benen van de Bosnische doelman stuurde. De eerste helft eindigde met een minimaal voordeel van de Afrikanen.

Na rust probeerden de Bosnische spelers zich tastend een weg te banen naar de poort van de Nigerianen. De Europeanen slaagden er echter niet in aanvallende acties uit te voeren. De spelers van Nigeria wisten halverwege de tweede helft zelf een gevaarlijke scoringskans te creëren. Bosnië werd bovendien twee keer gered door de doelman. Eerst weerde Begovic een gevaarlijke slag af en maakte vervolgens, in het verlengde van de aanval van de Afrikanen, de uitgang naar het doel van de Nigeriaanse spits ongedaan.

De Europeanen misten in de laatste seconden van de wedstrijd de meest realistische kans om terug te winnen. In de eindaanval kreeg Edin Dzeko de kans om vanuit de meest voordelige situatie op doel door te breken vanuit de gangpaden van het strafschopgebied van Nigeria. De Afrikanen werden echter gered door de keeper en vervolgens door de doelpaal.

De eindscore van 1-0 in het voordeel van Nigeria zorgt ervoor dat de Bosniërs hun koffers moeten pakken, en de Afrikanen hebben een goede kans om uit Groep F te komen.