Wereldbeker 1/8 Finale 2014: Costa Rica - Griekenland

Op 29 juni vond in de Braziliaanse stad Recife de vierde wedstrijd van de 1/8 finale van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië plaats. De teams van Costa Rica en Griekenland troffen elkaar, die op sensationele wijze hun weg naar de beslissende fase van het toernooi baanden.

Wereldbeker 1/8 finale 2014: Costa Rica - Griekenland

Het duo Costa Rica - Griekenland werd in de play-offs als de zwakste van de andere teams beschouwd. De wedstrijd tussen deze teams was daar een duidelijke bevestiging van.

De eerste helft was saai. De Costa Ricanen probeerden het eerste nummer te spelen en de Grieken kwamen in de tegenaanval, maar kansen om te scoren waren er praktisch niet. De bal bewoog langzaam, de toeschouwers konden de strijd in het midden van het veld zien, de teams stoorden de keepers zelden.

Onder de gedenkwaardige momenten van de eerste helft van de ontmoeting, kan men de gevaarlijke aanval van de Grieken onderscheiden, toen de Europese speler van dichtbij niet in staat was om het doel van de tegenstander te raken. Costa Rica-doelman Navas schoot te hulp.

De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Aan het begin van de tweede helft van de vergadering openden de Costa Ricanen een rekening. In de 52e minuut raakte Brian Ruiz met de meest trefzekere slag de benedenhoek van het Europese doel. Costa Rica leidde met 1-0. Na dit moment begonnen de Grieken actief druk te zetten, in een poging de situatie aan de poorten van de Midden-Amerikanen te laten escaleren. Het lukte echter niet, er waren weinig kansen. Maar het sportieve fortuin keerde zich nog steeds naar de Grieken.

Al in de gecondenseerde tijd speelde Papastatopoulos geweldig in de laatste zetten en bracht de stand in evenwicht. De Grieken pakten een gelijkspel in de reguliere speeltijd. Bovendien hadden de Europeanen nog een moment om in de reguliere speeltijd van de wedstrijd het doel van de Costa Ricanen te raken. Maar doelman Navas redt zijn ploeg na het raken van een Griekse speler onder de lat.

In de extra tijd zagen de toeschouwers de doelpunten niet, maar we moeten toegeven dat de Grieken dichter bij het doel waren. Al in de 121e minuut van de ontmoeting miste Mitroglu een reële kans om te scoren. De Griekse speler schoot van dichtbij op doel, maar miste het doel.

De wedstrijd eindigde met een gelijkspel, daarom werd voor de tweede keer in het toernooi het lot van het bereiken van de volgende fase bepaald in een penalty shootout.

Het geluk lachte Costa Rica toe. Alle vijf spelers zetten hun schoten om, waardoor de Midden-Amerikanen wonnen na penalty's met 5-3. Costa Rica speelt nu tegen Nederland in de kwartfinales en Griekenland gaat naar huis.