1/8 WK-finale 2014: Hoe Was De Wedstrijd Duitsland - Algerije

De zesde wedstrijd in de 1/8 finale van de FIFA World Cup vond plaats op 30 juni in de stad Porto Alegre. Meer dan 40.000 fans op de tribune waren getuige van de ontmoeting tussen Duitsland en Algerije.

1/8 WK-finale 2014: hoe was de wedstrijd Duitsland - Algerije

Het Duitse team werd beschouwd als de favoriet in dit tweetal, maar de Duitsers brachten de hele eerste helft duidelijk niet op hun niveau door. Het tempo van de wedstrijd was hoog en de Afrikaanse voetballers probeerden niet inferieur te zijn aan de Duitse spelers, noch in termen van de organisatie van het spel, noch in vaardigheid, of in scherpe aanvallen. Toegegeven moet worden dat de Algerijnen in de eerste helft van de ontmoeting, vooral aan het begin van de wedstrijd, wat scherper aanvielen. Opvallend was dat de Duitse doelman Neuer erg zenuwachtig was. Hij maakte een aantal onterechte fouten.

De Duitsers wisten aan het einde van de helft een echt gevaarlijk moment te creëren. Kros schoot gevaarlijk van buiten het strafschopgebied, maar de doelman redde Algerije, maar Götze kon het eerste doelpunt van de wedstrijd scoren. Maar ook dit gebeurde niet, aangezien Mboli opnieuw zijn doelpunt redde.

De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Tegelijkertijd zag het Algerijnse team er heel degelijk uit en probeerde het in geen enkel opzicht inferieur te zijn aan de Duitsers.

In de tweede helft van de vergadering voegde Duitsland eraan toe. Gevaarlijke momenten begonnen te verschijnen aan de poorten van de Afrikanen. Müller, Lam, Schweinsteiger kregen opmerkelijke kansen. Mboli vatte echter de moed op en deed veel geweldige reddingen. In de frontlinie deden de Afrikaanse voetballers weinig - in de tweede helft was het voordeel van Duitsland aanzienlijk. Maar de score op het scorebord veranderde niet tot het einde van de reguliere speeltijd - 0 - 0.

In de extra tijd bleven de Duitsers op het doel van de tegenstander drukken. Wat de afdelingen van Lev niet in 90 minuten konden doen, gaven ze al in de 92e minuut uit. Aanvaller Schürrle zette de flankerende voorzet om in een doelpunt. Duitsland leidde met 1-0.

Na de toegekende bal kregen de Algerijnse spelers geen kans meer om zich terug te trekken, want de Duitsers zetten hun aanval voort. Als gevolg hiervan scoorde Ozil in de 119e minuut het tweede doelpunt, waardoor alle vragen over de winnaar van de ontmoeting konden worden verwijderd.

De spelers van Algerije kwamen echter niet zonder doelpunt van het veld. Al in de ingekorte tijd van de verlenging pakte Abdelmumen Jabu één doelpunt terug, maar dat was niet genoeg voor de Afrikanen.

De eindscore van de meeting is 2 - 1 in het voordeel van Duitsland. De Fransen wachten in de kwartfinales al op de Duitsers en de spelers van Algerije verlaten het wereldkampioenschap voetbal met een gevoel van trots voor hun land.