Hoe Was De Wedstrijd Tussen Anji En CSKA Voor De Europa League

In de laatste wedstrijden van de Europa League in de play-offfase had CSKA de beste kansen onder Russische teams. De eerste wedstrijd met de Zweedse club AIK eindigde immers niet alleen met een 1:0 overwinning voor het legerteam, maar vond ook plaats op een buitenlands veld, in Stockholm.

Hoe was de wedstrijd tussen Anji en CSKA voor de Europa League

Gezien het resultaat van de uitwedstrijd en het vrij volwassen, kwalitatief hoogstaande voetbal dat het leger de laatste tijd liet zien, werd CSKA voor de terugwedstrijd als de duidelijke favoriet beschouwd. En als we daar de factor "thuismuren" en de felle steun van hun fans aan toevoegen, leek het succes van de Russen in de som van twee ontmoetingen bijna 100%.

Helaas speelde dit vertrouwen blijkbaar een wrede grap met het legerteam. Anders is het moeilijk uit te leggen hoe al aan het begin van de wedstrijd in de 6e minuut een grove fout in de verdediging werd gemaakt, waardoor de speler van het Zweedse team Ampos Karikari vrijelijk de poorten van de Russen binnenschoot. 1: 0 - de Zweden namen de leiding. Zo'n onverwacht, ontmoedigend begin inspireerde de AIK-spelers: de taak die net bijna onmogelijk leek, werd ineens heel reëel. CSKA-spelers daarentegen brak dit doelpunt letterlijk psychologisch. Ze hadden tenslotte een overweldigend territorium- en spelvoordeel, creëerden veel gevaarlijke momenten, brachten bijna dertig schoten op het doel van de Zweden, waarvan tien op doel! Maar de bal vloog als betoverd koppig niet in het net.

En al in blessuretijd maakten de Zweden een corner en het tweede schot op ons doel, dat de hele wedstrijd op doel viel, leidde tot het tweede doelpunt! Met een 2-0-stand in hun voordeel gingen de juichende Zweden terug naar Stockholm, terwijl CSKA helaas uitviel in de Europa League-competitie. Zowel de spelers van ons team als de fans waren gewoon geschokt.

Ons andere team, Anji uit Makhachkala, maakte de fans juist blij. In de terugwedstrijd ontmoette ze in Alkmaar de lokale club A3. De eerste wedstrijd, die plaatsvond in Rusland, eindigde met de overwinning van de inwoners van Makhachkala met een score van 1: 0. De aanvallen van Guus Hiddink konden het zich veroorloven om weg te spelen om de score te behouden, in de verdediging te gaan en af en toe scherpe tegenaanvallen uit te voeren. Onze spelers scoorden echter twee onbeantwoorde doelpunten in de eerste helft en na de rust scoorden ze er nog drie, waardoor de score verwoestend werd. 5: 0 is meer dan een overtuigende overwinning, en zelfs op een buitenlands veld!

Zo overwon "Anji" samen met een ander Russisch team (Kazan "Rubin") de play-offfase, en nu zullen zijn spelers streven naar de overwinning in de groepsfase. CSKA en Dynamo hebben het helaas niet gehaald.