Hockey MFM-2015: Hoe De Kwartfinales Van Rusland - VS Werden Gehouden Were

Laat in de avond van 2 januari, Moskou-tijd, speelde het Russische nationale ijshockeyteam de kwartfinale in het kader van het jeugdwereldkampioenschap. De rivalen van de Russen waren hun gelijken uit de Verenigde Staten.

Hockey MFM-2015: hoe de kwartfinales van Rusland - VS werden gehouden

Om de winnaars van de MFM-kwartfinale van 2015 te identificeren, moesten de afdelingen van Valery Bragin van Toronto naar Montreal verhuizen. Het was in de arena van de beroemde club Montreal Canadiens dat de Russen de weerstand moesten overwinnen van een van de belangrijkste favorieten van het jeugdhockeywereldkampioenschap - de Amerikanen.

De eerste periode voor het Russische nationale team was succesvol. Amerikaanse hockeyspelers overtreden vaak de regels. Dit leidde ertoe dat de Amerikanen de helft van de periode in de minderheid speelden. In de 3e minuut van de ontmoeting realiseerde Ivan Barbashev zich het numerieke voordeel van twee spelers. Rusland nam de leiding met 1:0. Verder gingen de Amerikanen weer door met fout maken. Het resultaat was het tweede doelpunt tegen het Amerikaanse team. Alexander Sharov bracht de Amerikanen in de 16e minuut weer van streek. De puck werd vlak na het einde van de volgende straftijd van de Amerikaanse hockeyspeler geslagen.

In de tweede periode voegden de Amerikanen flink toe. Steeds weer vonden er snelle aanvallen plaats op de Amerikaanse spelers. In de 33e minuut dichtte Anthony Di Angelo het gat met een afstandsschot. Op het moment van het doelpunt waren de Russische hockeyspelers in de minderheid. Daarna bleven de Amerikanen veel op het doel van Shesterkin schieten, maar onze keeper was betrouwbaar. Het is vermeldenswaard dat de Amerikaanse hockeyspelers de Russen in de tweede periode drie keer hebben "gegooid".

De Amerikanen begonnen weer actief aan de derde periode, maar het eerste doelpunt in de periode vloog de poorten van overzeese hockeyers binnen. Sergei Tolchinsky bracht in de 42e minuut het Russische nationale team op voorsprong (3:1). Toen begonnen de Russen systematisch de regels te overtreden. Dit kwam door de hoge druk van de Amerikanen en het totale speelvoordeel van laatstgenoemden. Dergelijke activiteit van het Amerikaanse hockeyteam werd beloond met een tweede puck in ons doel. In de 49e minuut verkleinde Zach Warenski opnieuw het gat tussen de Amerikanen tot een minimum. De rest van de periode waren de Russen uitsluitend in de verdediging. Gedurende de hele wedstrijd weerspiegelde Shesterkin meer dan veertig schoten van Amerikaanse spelers. Dit spel van de keeper is een belangrijke hulp geworden voor het hele nationale team bij het behouden van de winnende score. Ook de praktijk om de doelman aan het einde van de ontmoeting te vervangen door een zesde veldspeler hielp de Amerikanen niet. Rusland hield stand en won 3: 2.

Valery Bragin's aanklachten spelen de volgende wedstrijd in het toernooi op 4 januari. De rivalen van de Russen in de halve finale zijn het Zweedse nationale team.