Hoe Rusland Speelde Op Het EURO Championship

Het Russische nationale team op het Europees kampioenschap voldeed niet aan de verwachtingen van de fans, hun eigen hoop, en vooral, ze speelden ver onder hun capaciteiten. Terwijl experts, commentatoren en fans bespraken welke tegenstander het handigst is voor de Russen in de play-offs, werd de nationale voetbalploeg in de fase van de groepsfase uitgeschakeld.

Hoe Rusland speelde op het EURO Championship

Het leek erop dat Rusland zich een weg naar de kwartfinales had veiliggesteld door het Tsjechische nationale team met een score van 4:1 in goede stijl te verslaan en gelijkspel te spelen met de gastheren van het toernooi, de Polen. Er lag immers een wedstrijd met de Grieken voor de boeg, die niemand serieus nam met één enkel punt. Helaas namen Russische voetballers ze ook niet serieus. Om uit de groep te komen was het voor hen voldoende om remise te spelen. Zelfs een nederlaag bij een gelijkspel in een parallelle wedstrijd tussen Tsjechië en Polen leidde het Russische team naar de kwartfinales.

Geen van beide is gebeurd. In de eerste helft kreeg onze ploeg goede kansen om op voorsprong te komen, maar in de slotfase van de aanval lukte het niet. De Grieken verdedigden hun hele team en verdedigden hun doel. De problemen kwamen op het allerlaatste moment van de eerste helft van de vergadering. De verdediger van het Russische nationale team Sergey Ignashevich gooide tevergeefs de bal naar de tegenstander met zijn hoofd, en de Griekse middenvelder Georgios Karagounis stormde ongehinderd het strafschopgebied binnen en schoot de poort van Vyacheslav Malafeev binnen. In de tweede helft gingen de Grieken met botten aan de rand van hun doel liggen. De Russen, die vooral door het centrum proberen te breken, hebben niets van waarde gecreëerd.

Soms, op Euro 2012, toonde het Russische nationale team aantrekkelijk voetbal, maar op het meest beslissende moment toonden ze niet het belangrijkste - hun vechtkarakter. Allen praten over pech - in het voordeel van de armen, want er is waarheid - geluk voor de sterkste. De Grieken toonden die avond een echt sportkarakter, een bereidheid om op het veld te sterven en waren sterker van geest. De "academici" van de Russian Football Academy of Sciences konden dit niet aan.

Nogmaals, voetbal heeft aangetoond dat het niet wordt gespeeld door de transferkosten van de spelers en niet door de salarislijsten, die in totaal hoger zijn voor het Russische nationale team dan voor de rivalen in de groep. Meesterschap is niets zonder karakter. Voor de meeste spelers van het eerste elftal was dit vanwege hun leeftijd het laatste grote toernooi. Nu moet je een nieuw team bouwen.