Hoe Rusland Speelde Op EURO

Het laatste deel van het EK voetbal 2012 begon op 8 juni in Warschau en eindigt op 1 juli in Kiev. Het Russische nationale team viel echter op 16 juni uit het toernooi. De geschiedenis van haar deelname aan dit kampioenschap begon op de allereerste dag, de eerste Russen, samen met de Polen, gaven hun vertrek uit, nadat ze erin waren geslaagd om slechts drie vergaderingen van de groepsfase van de competitie te houden.

Hoe Rusland speelde op EURO 2012

Ons team begon haar optreden op Euro 2012 in Wroclaw, waar bijna 41 duizend toeschouwers persoonlijk aanwezig waren bij de wedstrijd met het Tsjechische team. Ze werden niet teleurgesteld - er werden die dag vijf doelpunten gescoord in het Meisky-stadion, waarvan vier door ons team. Doelpunten werden gescoord door Alan Dzagoev (tweemaal), Roman Shirokov en Roman Pavlyuchenko. De Russen kregen halverwege de eerste helft een redelijk comfortabele voorsprong van twee doelpunten, maar kort na het begin van de tweede verkleinden de Tsjechen (Vaclav Pilar) het scoreverschil. De coach van onze ploeg, Dick Advocaat, verving in de 73e minuut de spits Alexander Kerzhakov door zijn collega Pavlyuchenko. Zes minuten daarna formaliseerde eerst Dzagoev en daarna Pavlyuchenko eindelijk het voordeel van het Russische nationale team op het Tsjechische team met een score van 4: 1.

Vier dagen later speelden onze voetballers de tweede wedstrijd in het Nationaal Stadion van Warschau, waar hun tegenstander de thuisploeg was. En in deze wedstrijd scoorde Alan Dzagoev een uitstekend doelpunt na een vrije trap van de aanvoerder van het Russische nationale team, Andrei Arshavin. Dit gebeurde acht minuten voor het einde van de eerste helft van de ontmoeting en twaalf minuten na het begin van de tweede stuurde Jakub Blaschikowski de bal niet minder mooi in het doel van Vyacheslav Malafeev. In de 70e minuut verving Advocate Kerzhakov opnieuw door Pavlyuchenko, maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijd leverde dit geen resultaat op, net als de vervanging van Dzagoev door Marat Izmailov 10 minuten later. De meeting eindigde met een 1:1 gelijkspel.

De derde wedstrijd van de Russen vond plaats in hetzelfde stadion, dat opnieuw gevuld was met bijna 56 duizend toeschouwers. De laatste rivaal van ons team in dit kampioenschap was het nationale team van Griekenland. Het enige doelpunt in deze ontmoeting werd gescoord door de Griek Giorgos Karagounis, toen de toegevoegde tijd in de eerste helft van de ontmoeting al liep. Deze keer voerde de advocaat de gebruikelijke vervanging van Kerzhakov door Pavlyuchenko veel eerder uit, tijdens de pauze van de vergadering. Noch deze vervanging, noch het uiterlijk van een andere spits, Pavel Pogrebnyak, in plaats van middenvelder Denis Glushakov, noch het uiterlijk op het veld in plaats van verdediger Anyukov, een andere aanvaller - Izmailov - veranderde de uitkomst van de wedstrijd. De Russen verloren 0: 1 en vielen uit het toernooi en eindigden als derde in Groep A.