1/8 Finale Van De FIFA Wereldbeker 2014: Frankrijk - Nigeria

Op 30 juni vond in de hoofdstad van Brazilië de vijfde wedstrijd van de 1/8 finale van de FIFA World Cup plaats. De nationale teams van Frankrijk en Nigeria ontmoetten elkaar in het stadion ter ere van Garrinchi.

1/8 finale van de FIFA Wereldbeker 2014: Frankrijk - Nigeria

Bij een tweetal teams uit Frankrijk en Nigeria leken de Europeanen de favorieten. De eerste helft van de wedstrijd werd echter gespeeld met een klein voordeel van de Afrikanen. Het waren de Nigerianen die probeerden het eerste nummer te spelen. Maar het is de moeite waard om toe te geven dat de Afrikanen er niet in zijn geslaagd om aanvallende acties uit te voeren. De Fransen zagen er vaardiger uit, ze hadden meer controle over de bal. Het is dan ook het moment van de Europeanen dat van de hele eerste helft te onderscheiden is. Paul Pogba spreidde de snelle aanval van zijn team en voltooide het zelf. De jonge Fransman schoot van buiten het strafschopgebied binnen, maar de Afrikaanse doelman pareerde de bal.

Over het algemeen onderscheidde de eerste helft zich niet door een scherp aanvallend spel, we kunnen stellen dat de neutrale fans zich verveelden.

In de tweede helft van de ontmoeting ging de bal voor het eerst in het doel van de Europeanen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspelpositie niet toegekend. In de eerste helft van de helft probeerden de Nigerianen meer balbezit te krijgen, maar ook dit leverde geen resultaat op. Er waren nog steeds geen gevaarlijke momenten.

Pas in het laatste kwartier van de tweede helft kwam de algemene klasse van de Europeanen in het gedrang. Eerst kon Benzema, die één-op-één uitsprong met de doelman van Nigeria, het moment niet loslaten, waarna de lat de Nigerianen redde na Kabay's langeafstandsaanval. Benzema had nog een goed moment - de Franse spits kopte gevaarlijk onder de lat, maar de doelman Enyama helpt opnieuw. Daardoor scoorden de Fransen alsnog.

Na een corner maakte de Nigeriaanse doelman een fout. Bij de uitgang gooide hij de bal met zijn handpalm op het hoofd van Pogba, die het projectiel snel het lege net in stuurde. In de 79e minuut leidde Frankrijk met 1-0.

Na een tegengoal vonden de Nigerianen de kracht niet meer om terug te verdienen. De Afrikanen waren niet eens in staat om het spel naar de poorten van de Europeanen te brengen. Daarom eindigde Frankrijk de wedstrijd op de helft van het veld van Nigeria.

Tot slot verdwenen de kansen van de Nigerianen om de kwartfinales te bereiken in de 90e minuut. Na een spit vanaf de rechterflank sneed de aanvoerder van de Nigerianen Yobo de bal in eigen doel.

De eindstand van de wedstrijd is 2-0 in het voordeel van Frankrijk. De Europeanen kijken nu uit naar de winnaar van het duo Duitsland-Algerije, terwijl de Nigeriaanse spelers op weg zijn naar huis.