WK Over Voetbal: De Resultaten Van De Achtste Speeldag

De meest verwachte ontmoeting van de achtste speeldag op het WK in Brazilië was de wedstrijd tussen de nationale teams van Uruguay en Engeland. Naast deze uitstekende teams betraden op 19 juni de nationale teams van Colombia, Ivoorkust, Japan en Griekenland de stadionvelden in Brazilië.

WK 2014 over voetbal: de resultaten van de achtste speeldag

De eerste wedstrijd van de dag vond plaats in de hoofdstad van Brazilië. De kopmannen van Groep C, de nationale teams van Colombia en Ivoorkust, namen deel aan de wedstrijd. De eerste helft was doelpuntloos. Er heerste spanning in de arena die vernoemd is naar de grote spits Garrinchi. De indruk was dat de spelers gewichten op hun voeten hadden - de ontwikkeling van evenementen was niet gehaast. De tweede helft verblijdde de kijker met doelpunten. Eerst scoorden de Colombianen tweemaal, waarna de Zuid-Amerikaanse toeschouwers kalmeerden en een simpel einde van de ontmoeting verwachtten. Gervinho wist echter één doelpunt terug te winnen. In het resterende kwartier probeerden de Afrikaanse spelers nog meer te scoren, maar dat lukte niet. Het Colombiaanse nationale team scoorde nog eens drie punten en voerde eigenhandig het kwartet C van het wereldkampioenschap aan.

De ontmoeting tussen Uruguay en Engeland vormde het middelpunt van de wedstrijden van 19 juni. Beide teams verloren hun openingswedstrijden in het toernooi, dus de wedstrijd in de tweede ronde in Poule D was van groot belang. De held van de ontmoeting was Luis Suarez, die twee doelpunten maakte tegen de voorouders van het voetbal. De antiheld is Wayne Rooney, die, hoewel hij één doelpunt scoorde, nog twee grote kansen miste om het Zuid-Amerikaanse doel te veroveren. Eerst namen de Uruguayanen de leiding, maar daarna had Engeland moeite om terug te winnen. In de laatste tien minuten scoorde Suarez echter een tweehonkslag en bracht de eindzege naar Uruguay met een score van 2-1. Nu hebben de Zuid-Amerikanen de nationale teams van Italië en Costa Rica ingehaald, maar die laatste hebben een spel met elkaar in reserve. De situatie in Groep D is nog verwarrender.

De laatste wedstrijd van de dag was de wedstrijd in Natal tussen Japan en Griekenland. Deze wedstrijd werd de saaiste op de achtste speeldag. De eindscore 0 - 0 geeft de hoofdinhoud van de bijeenkomst weer. Veel gevaarlijke momenten waren er niet, maar de Japanners waren toch dichter bij de overwinning. Deze teams vertegenwoordigen Groep C op het WK. Nu, na twee ronden, wordt de tafel in dit kwartet aangevoerd door de Colombianen met zes punten, de Ivorianen hebben drie punten en de Japanners en de Grieken elk één punt. De teams zullen nog één wedstrijd in de poule moeten spelen.