WK Over Voetbal: De Resultaten Van De Zevende Speeldag

Op de zevende speeldag op het WK in Brazilië vonden drie reguliere ontmoetingen plaats. In de tweede ronde speelden de nationale teams van Nederland, Australië, Spanje, Chili, Kameroen en Kroatië in poules A en B. Volgens de resultaten van de wedstrijden hebben sommige teams hun kansen om de play-offfase te bereiken al verspeeld.

Sedmoy_deni_

De eerste wedstrijd op 18 juni was een ontmoeting in Porto Alegre tussen Nederland en Australië. In de wedstrijd werden 5 doelpunten gescoord, het publiek zag een waar voetbalfeest met een brouwsensatie en uitstekende vaardigheid van vele spelers. Het Nederlands Elftal wist de vertegenwoordigers van het groene continent te verslaan met een score van 3-2. Robben stuurde de bal als eerste in het doel van de tegenstander, maar toen kregen Oranje zelf een hele mooie bal tegen. Tim Cahill trapte in vanaf de lat en schoot de bal het doel in. In de tweede helft kwamen de Australiërs op voorsprong, maar het Nederlands elftal wist zich niet alleen goed te herstellen, maar ook op voorsprong te komen. De eindstand op het scorebord 3 - 2 in het voordeel van Nederland doet de Australiërs hun koffers pakken en het Nederlands elftal strijdt met Chili om de eerste plaats in Groep B. Australië blijft de laatste wedstrijd met het Spaanse team.

Het legendarische stadion Maracanã is getuige geweest van een zoveelste mislukking van het Spaanse nationale team. In de wedstrijd tegen Chili werd de vraag beslist welke van deze twee teams zal blijven strijden voor de exit uit de poule. Al in de eerste helft raakten de Zuid-Amerikanen twee keer de poorten van het Spaanse nationale team, dat de fans van het stadion in Rio de Janeiro en iedereen die zich zorgen maakte over Chili of tegen Spanje wortelde, verheugde. In de tweede helft probeerden de wereldkampioenen van 2010 de poort van Claudio Bravo af te drukken, maar dit gebeurde nooit. De eindzege van het Chileense nationale team 2-0 laat geen kansen voor Spanje, dat na de groepsfase het toernooi eerder dan gepland zal verlaten. De Chilenen nemen het op tegen Nederland om de eerste plaats in Groep B.

De laatste wedstrijd van de zevende speeldag was de ontmoeting in Manaus, waar de Kroatische nationale ploeg Kameroen versloeg. Het spel werd herinnerd voor de vier doelpunten van de Europeanen. Het enige dat de Afrikanen konden beantwoorden waren vier rode kaarten, die door de spelers van Kameroen werden ontvangen. Nu hebben de Kroaten een goede kans om zich te kwalificeren uit Groep A. In de laatste ronde spelen ze met Mexico en Brazilië test de Kameroeners.