FIFA World Cup 2014: 14e Speeldag In Totaal

De 14e speeldag presenteerde de toeschouwers de komende vier wedstrijden op de FIFA World Cup. De laatste wedstrijden in poules E en F werden gespeeld door de teams van Argentinië, Nigeria, Bosnië en Herzegovina, Iran, Ecuador, Frankrijk, Honduras en Zwitserland.

FIFA World Cup 2014: 14e speeldag in totaal

De meest spectaculaire wedstrijd van de dag was de ontmoeting tussen de nationale teams van Argentinië en Nigeria. De Zuid-Amerikanen hebben hun weg naar de play-offs al veiliggesteld, dus de spelers van dit team hoefden zich geen zorgen te maken over het eindresultaat, evenals het Nigeria-team, dat een goede kans had om door te vechten op het WK. In de eerste helft zag het publiek drie goals, de eerste twee werden al gescoord in de vierde minuut - de Zuid-Amerikanen en Afrikanen wisselden goals. In de korte tijd van de eerste helft zette Messi Argentinië met een vrije trap op een voorsprong van 2 - 1. Na de pauze zag het publiek opnieuw de uitwisseling van doelpunten aan het begin van de helft. Eerst scoorden de Afrikanen, waarna de Argentijnen weer op voorsprong kwamen. Het eindresultaat van de ontmoeting is 3 - 2 in het voordeel van Argentinië. Messi scoorde twee keer. Nu spelen de Zuid-Amerikanen in 1/8 met Zwitserland en nemen de Nigerianen het op tegen het Franse team.

In de tweede wedstrijd van Groep F versloeg het Bosnische nationale team gemakkelijk het Iraanse team. De eindscore van de ontmoeting is 3 - 1 in het voordeel van de Europeanen. Deze overwinning gaf de spelers van Bosnië echter niet het recht om zich uit de groep te kwalificeren. De Europeanen gaan samen met de spelers van Iran naar huis.

In Poule E stond de Franse nationale ploeg tegenover Ecuador. De Europeanen hebben het probleem van het bereiken van de volgende fase van het toernooi al opgelost, dus op het veld in Rio de Janeiro zag het publiek veel Franse spelers onder de wisselspelers. De ontmoeting leverde het publiek geen doelpunten op, het eindigde met een score van 0 - 0. Dit resultaat brengt Frankrijk naar de play-offs en stuurt het Ecuadoraanse team naar huis.

Het Zwitserse nationale team versloeg in hun laatste wedstrijd in Groep E Honduras met een droge score van 3-0. De Zwitserse spits Jerdan Shaqiri schitterde in de wedstrijd. Hij maakte een hattrick. Het eerste doelpunt bleek vooral mooi toen Shakiri de bal met een trap van buiten het strafschopgebied in de verre negen van het doel van Honduras stuurde. De rest van de wedstrijd werd gedomineerd door de Europeanen. Shakiri maakte nog twee doelpunten. De overwinning van de Europeanen bracht het Zwitserse nationale team van de tweede plaats in Groep E naar Argentinië in de 1/8 finale van het WK.