Hoe Het Amerikaanse Team Speelde Op De FIFA World Cup

In de nieuwste wereldkampioenschappen voetbal neemt het Amerikaanse nationale team altijd deel. Het voetbalniveau in de States stijgt elk jaar. Dit verklaart de grotere verspreiding van deze sport in het land, evenals enkele van de successen van American football-spelers op het wereldtoneel. Op het WK 2014 in Brazilië zag het Amerikaanse team er zeer waardig uit.

Hoe het Amerikaanse team speelde op het WK van 2014

De Amerikanen zaten in een lastige poule op het WK voetbal in Brazilië. De rivalen van het Amerikaanse nationale team in de groepsfase van het toernooi waren de Duitsers, Portugezen en Ghanezen.

De eerste wedstrijd in het toernooi voor de Amerikanen werd gekenmerkt door een 2-1 overwinning op het Ghanees elftal. Bovendien scoorden de Amerikanen in deze wedstrijd het snelste doelpunt van het hele kampioenschap (er is nog geen minuut verstreken sinds het begin van de ontmoeting). Afrikaanse voetballers wisten zich te herstellen, maar de Amerikanen pakten in de laatste minuten toch nog de overwinning en behaalden belangrijke drie punten.

In de tweede wedstrijd werd het Amerikaanse nationale team tegengewerkt door Portugal. De wedstrijd eindigde met een gelijkspel (2 - 2). In deze wedstrijd moesten de Amerikanen winnen, maar de Europeanen pakten in de laatste minuten een gelijkspel.

In de laatste wedstrijd van de groepsfase ontmoette het Amerikaanse team de spelers uit Duitsland. Sommigen waren van mening dat de wedstrijd oninteressant zou zijn, omdat bij een gelijkspel beide teams zich een weg uit de groep wisten te banen. Er is geen gelijkspel gebeurd. Het Duitse nationale team won met een minimale score (1 - 0). Vier punten waren echter voldoende voor de Amerikaan om vanaf de tweede plaats in de poule de play-offs te bereiken. Ze stonden Portugal voor door het verschil tussen gescoorde en tegengoals.

In de 1/8 finale ontmoette het Amerikaanse team het Belgische team. 90 minuten van de wedstrijd eindigde met een doelpuntloos gelijkspel. Pas in de verlenging werd de winnaar bepaald, die de Europese voetballers werden (2 - 1). De Amerikanen zagen er in die wedstrijd zeer waardig uit, al was er een duidelijk voordeel van de Europese spelers.

Het eindresultaat van het Amerikaanse team wordt als zeer waardig beschouwd. Het team kon van de moeilijke groep naar de play-offfase van het wereldkampioenschap gaan, waar ze alleen in de extra tijd verloren.