Duitsland - Portugal: Alweer Een Nederlaag Op Het WK In Brazilië

De Braziliaanse stad El Salvador had de eer om gastheer te zijn van de volgende wedstrijd van het WK. In het Fonta Nova Stadion speelde Duitsland voor 51.000 toeschouwers tegen Portugal. Deze nationale teams vertegenwoordigen Groep G op het WK.

Duitsland - Portugal

De wedstrijd begon volgens het scenario van het Duitse nationale team. De Duitsers hadden meer balbezit, probeerden gevaarlijk aan te vallen. Opvallend was dat het verzadigde midden van het veld van de Portugezen keer op keer faalde. De Duitsers hadden veel aanvalsruimte, wat leidde tot een snel doelpunt. Al in de 11e minuut werd er een penalty toegekend voor het overtreden van de regels op Mario Goetze. Thomas Muller naderde de bal en schoot in de 12e minuut de eerste bal in het Portugese doel.

Na het eerste doelpunt voegde het nationale team van Cristiano Ronaldo niets toe aan het spel. De Duitsers hadden nog steeds een totale voorsprong, terwijl de Portugezen in de eerste helft alleen Nani's langeafstandsaanval hadden. Na weer een aanval van de Duitsers werd een corner toegekend, waarna Hummels de tweede bal met zijn hoofd in het doel van Portugal schoot. 2 - 0 en het lijkt erop dat het spel is afgelopen.

Maar dit zijn niet alle problemen die de Portugezen overkwamen. De leidende verdediger Pepe kreeg een rode kaart en in de gecondenseerde tijd maakte Müller, na een tweehonkslag, de score onfatsoenlijk. 3 - 0 en de teams gaan voor een pauze.

In de tweede helft veranderde de situatie op het veld niet. De Portugees had een andere hoofdverdediger, Coentrao, geblesseerd, en Muller, die Portugal bleef terroriseren, scoorde de eerste hattrick in het wereldkampioenschap in 78 minuten.

Cristiano Ronaldo werd nergens in de wedstrijd herinnerd, behalve een vrije trap al toen de stand 0-4 was, niet in het voordeel van zijn team. Het spel van Duitsland verbaasde en toonde de kracht van de "Duitse machine", en de Portugezen lieten een onbegrijpelijke indruk achter. Misschien zijn ze nog niet zo klaar voor het kampioenschap, of is het gewoon heel moeilijk spelen tegen de achtergrond van de moorddadige Duitsers. In ieder geval zullen verdere wedstrijden in het kampioenschap licht op deze vraag werpen. In de tussentijd is het de moeite waard om nog een nederlaag op het WK te vermelden - 4 - 0 Duitsland wint Portugal.