Hoe Chili Speelde Op Het WK Voetbal Van

Het Chileense nationale team heeft een zeer degelijke en kwalitatief hoogstaande selectie geselecteerd voor het WK voetbal van 2014. Veel voetbalexperts verwachtten dat de Chilenen helder en gedenkwaardig zouden spelen tijdens het toernooi.

Hoe Chili speelde op het WK van 2014

De Chilenen werden aangetrokken om in een van de dodengroepen te komen op het WK 2014 in Brazilië. De Chileense spelers speelden hun groepsduels in Kwartet B met teams uit Spanje, Nederland en Australië.

De Chileense voetballers speelden hun eerste wedstrijd met het Australische nationale team. De zelfverzekerde overwinning van de Zuid-Amerikanen met een score van 3-1 liet de hele wereld zien dat de Chilenen het voor geen enkel kampioenschapsteam gemakkelijk zullen hebben.

De tweede groepswedstrijd was beslissend voor de Zuid-Amerikanen. Ze werden tegengewerkt door het Spaanse nationale team, dat alleen een overwinning nodig had om de strijd om het vertrek uit de groep voort te zetten. De Chilenen versloegen de Spanjaarden met een score van 2-0, wat een zeer hoogwaardig en interessant voetbal laat zien.

In de laatste wedstrijd van de groepsfase verloor het Chileense nationale team van Nederland (toekomstige bronzen medaillewinnaars van het kampioenschap) met een score van 0 - 2. De hoofdtaak in het toernooi werd echter vervuld door de Chilenen - ze gingen door naar de play-off fase van het kampioenschap van de death-groep.

In de 1/8 finale moesten de Chilenen spelen met de gastheren van het toernooi. Het is vermeldenswaard dat de Brazilianen er in die ontmoeting niet beter en overtuigender uitzagen, hoewel zij het wel waren die die mast wonnen in een strafschoppenserie. De hoofd- en extra tijd eindigden in een gelijkspel van 1-1. In de laatste minuut van de verlenging werd Brazilië gered van uitschakeling uit het toernooi door een lat na een schot van een Chileense spits.

De Chilenen eindigden hun optreden op het kampioenschap in de fase van 1/8 finale, maar we kunnen gerust stellen dat veel toeschouwers dit team op het toernooi leuk vonden, en het vertrek uit de death-groep was een natuurlijk resultaat, dat als positief wordt beschouwd voor alle Chileense fans.