Hoe Was De Euroleague Basketball Finale

Inhoudsopgave:

In de finale van Euroleague Basketball 2011/2012 ontmoette het Russische CSKA, dat Panathinaikos (Griekenland) in de halve finale versloeg, het Griekse Olympiacos, dat een ticket voor de finale kreeg na het verslaan van Barcelona (Spanje). CSKA, dat alle kansen had om de beste club van Europa te worden, voor de derde keer in hun geschiedenis, miste een beslissende aanval in de laatste seconden van de wedstrijd en verloor van de Grieken met een zeer aanvallende score 61:62.

Hoe was de Euroleague Basketball Finale 2012

instructies:

Stap 1

In het eerste kwart was CSKA sterk in de verdediging. Het legerteam kreeg de meeste punten door de uitvoering van straffen; er waren slechts 2 nauwkeurige treffers in de aanval. De hoofdwedstrijd van het toernooi werd gestart door de Grieken en al snel opende Pero Antic de score. Verder maakte soldaat Ramunas Siskauskas de punten gelijk, maar een treffer van achter de boog door Vassilis Spanulis bracht het Griekse team op voorsprong met een score van 2:5. Dankzij de inspanningen van Milos Teodosic en Andrei Kirilenko, die twee vrije worpen uitvoerden, kwam het Russische team op voorsprong met een score van 6: 5. In de laatste minuten volgden nauwkeurige schoten van Kostas Papanikolaau en Alexey Shved en Nenad Krstic scoorde drie van de vier vrije worpen. De pauze begon toen de stand 10:7 was in het voordeel van het legerteam.

Stap 2

In het tweede kwartaal bleef CSKA domineren. Olympiacos reageerde op de nauwkeurige treffers van Kirilenko, Krstic en Alexander Kaun's dunk met twee gerealiseerde vrije worpen van Papanikolaou en een effectieve aangooi van Spanulis. Het legerteam bracht de score op 16:11 in hun voordeel en zette het offensief voort: Teodosic maakte drie driepuntsschoten op rij. De reactie van de Grieken was een dunk van Papanikolaou en een van de twee vrije worpen van Spanoulis. Dit hielp echter niet om de situatie te keren, de stand was 25:14. Dit werd gevolgd door twee rake treffers van legerspeler Dariusz Lavrynovych, effectieve worpen van Kirilenko en Siskauskas. De Grieken reageerden met een driepuntsschot van Papanikolaou, een rake treffer van Spanoulis en één van de twee gerealiseerde vrije worpen. Daardoor steeg het voordeel van CSKA tot 13 punten. In de laatste minuten scoorde Lavrynovych een van de drie strafpunten en de worp van Shved, die samenviel met de laatste sirene, werd niet geteld. Aan het begin van het derde kwart kwam CSKA met een score van 34:20 in hun voordeel.

Stap 3

Het derde kwart begon met twee rake treffers van Krstic, een productieve aangooi van Antic en een wissel van driepunters tussen Teodosic en Papanikolaou. Na twee vrije worpen, gescoord door Antic, volgden driepuntsschoten van Spanulis, legermannen Viktor Khryapa en Andrei Kirilenko. Vrije worpen van Spanulis en Antic en de daaropvolgende effectieve aanvallen van Siskauskas, Gordon en Shved leidden tot 53:34. De Grieken zijn de laatste tien minuten merkbaar actiever geworden en hebben meer vertrouwen gekregen in hun aanval. Marco Keshel scoorde een van de twee vrije worpen, Spanoulis scoorde een effectief schot en Evangilios Manzaris scoorde in de laatste seconde van achter de boog. Zo bleef het derde kwart bij de Grieken en de totaalscore van de wedstrijd was 53:40 in het voordeel van CSKA.

Stap 4

In het vierde kwart lieten de Grieken het initiatief niet van hen afpakken en na de aangooi van achter de boog door Kostas Slukas en de treffer van Georgios Printezis was de stand 53:45. Verder begonnen de aanvallen van het leger de een na de ander te mislukken. De langverwachte effectieve aanval van Siskauskas werd gekruist door twee vrije worpen, gescoord door Printezis, en nog een nauwkeurige worp. De totale score van de wedstrijd was 55:52. Op twee nauwkeurige vrije worpen, uitgevoerd door Krstic, en een effectieve worp vanaf het schild van Kirilenko, reageerden de Grieken met een nauwkeurige worp van Papanikolaou van buiten de boog. Tijdens de vrije worpen aan het einde van het laatste kwart sloegen Teodosic en Kirilenko één van de twee worpen, maar Papanikolaou, die met succes drie van de vier vrije worpen omzette, verkleinde het gat tot één punt: de stand was 61:60. Een seconde voor het einde van de wedstrijd gooide Printezis de bal in de basket van CSKA en bezorgde Olympiacos een overwinning met een score van 61:62.