Hoe Was De Finale Van Euro

Het UEFA Europees Kampioenschap 2012 is tot een einde gekomen, wat bevestigt dat het voor de meeste geïnteresseerden in voetbal duidelijk was voordat het begon dat de huidige generatie Spaanse spelers de sterkste is in de geschiedenis van het land. Hij heeft geen gelijke, niet alleen in Europa, maar ook op de planeet als geheel. De Spanjaarden zijn de regerend wereldkampioen en Euro 2012 is het derde op rij dat ze een voetbaltoernooi van wereldklasse hebben gewonnen.

Hoe was de finale van Euro 2012

Het Europees kampioenschap, dit keer gehouden in Polen en Oekraïne, eindigde in Kiev, in het grootste stadion van het toernooi, dat meer dan 63 duizend toeschouwers verzamelde voor de finale. De fans werden niet teleurgesteld, vier goals voor de laatste wedstrijden van dergelijke toernooien is een luxe. En hoewel de emoties van de fans van het Italiaanse nationale team niet positief waren, verloor hun team van de regerend wereldkampioen allerminst op de saaie defensieve manier die voorheen kenmerkend was voor dit team.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd vrij snel door het Spaanse team gescoord - in de 14e minuut versloeg Cesc Fabregas de verdediger op de rechterflank en stuurde de bal krachtig naar David Silva. Een van een paar vertegenwoordigers van het Engelse kampioenschap in dit team sloeg nauwkeurig op zijn hoofd, wat wordt beschouwd als een sterk onderdeel van het spel van de Britse clubs. Daarna hadden de Italianen misschien wel het sterkste deel van de wedstrijd, ze speelden op gelijke voet met een tegenstander, maar konden geen doelpunt maken. En vier minuten voor rust verdubbelde Spanje de score - de bal werd in het midden van het veld onderschept en op beweging van Jordi Alba direct langs de verdedigers gestuurd. De nominale verdediger van de Spanjaarden, niet slechter dan welke spits dan ook, realiseerde een één-op-één exit met de keeper, niet veel, maar de bal stuurde de bal zeker in het doel.

In de eerste helft raakte Giorgio Chiellini geblesseerd en moesten de Italianen hem vervangen. Tijdens de rust wisselde hun coach - Cesare Prandelli - de spits en 12 minuten na de hervatting van de wedstrijd maakte hij nog een wissel. Maar Thiago Motta, die het veld betrad, liet hem vijf minuten later op een brancard liggen en kon niet meer terug in de wedstrijd. De limiet van vervangingen was uitgeput en de uitslag van de wedstrijd veroorzaakte geen twijfel meer, zelfs bij de beruchte optimisten die het Italiaanse nationale team steunen - er was geen kans om met tien man twee doelpunten van het Spaanse team terug te winnen.

Het leek erop dat de Spanjaarden er niet echt op gebrand waren om de tegenstander af te maken door de bal lange tijd op hun helft van het veld of in het midden te rollen. In de 76e minuut verscheen echter Fernando Torres op het veld, de tweede vertegenwoordiger van de Britse Premier League, die na 8 minuten de Italianen nog meer van streek maakte. Daarna betrad Juan Mata het veld en schoot de bal eveneens in het doel van Gianluigi Buffon. Bij de stand 4: 0 eindigde deze wedstrijd en op hetzelfde veld vond de beloning plaats van het Spaanse nationale team, dat de titel van Europees kampioen bevestigde.