Hoe Was De Wimbledon-finale Van 2012?

Wimbledon is een van de vier tennis Grand Slam-toernooien die al sinds 1877 bestaan en die jaarlijks worden gehouden in de gelijknamige voorstad van Londen. Elk jaar strijden de beste tennissers van de planeet tegen elkaar om de eretitel van de winnaar in de finale in ontvangst te nemen.

Hoe was de Wimbledon-finale van 2012?

In 2012 werd het toernooi traditioneel 14 dagen gehouden, anderhalve maand voor de eerste maandag in augustus. Tennisspelers streden om prijzen in vijf varianten van Wimbledon: enkelspel heren, enkelspel dames, dubbelspel heren, dubbelspel dames, gemengd (gemengd). In dubbel- en gemengde toernooien hoeven partners niet in hetzelfde land te wonen, daarom zijn deze bijeenkomsten populairder bij kijkers.

De Poolse Agnieszka Radwanska en de Amerikaanse Serena Williams, wiens naam al lang door alle tennisfans wordt gehoord, bereikten de finale van het Wimbledon 2012 dames enkelspel. De finale tussen de meiden verliep in twee etappes, aangezien de eerste game moest worden onderbroken vanwege hevige regen na de eerste set, gewonnen door Williams met een score van 6:1. De Amerikaan won de wedstrijd voor de vijfde keer met een score van 6:1 5:7 6:2.

De finale van het herentoernooi was dramatischer, want de zesvoudig Wimbledon-winnaar uit Zwitserland Roger Federer en de Schot Andy Murray (een favoriet van het lokale publiek), die het tweede racket van de wereld was en vaak de tweede of derde plaats pakte op het Wimbledon-toernooi de finale bereikte. Aangezien Britse mannen sinds 1938 nooit een toernooi hadden gewonnen, waren er hoge verwachtingen gevestigd op Murray. Niettemin won Federer een verpletterende overwinning en werd de zevenvoudig kampioen van Wimbledon, dus herhaalde hij het record van tennislegende - de Amerikaan Pete Sampras. De score van de bijeenkomst is 4: 6, 7: 5, 6: 3, 6: 4.

Het damesdubbeltoernooi was vrij voorspelbaar, aangezien de Williams-zussen (Serena en Venus) de eerste favorieten waren. Zij waren het die, nadat ze onderweg alle rivalen hadden overwonnen, de finale bereikten, waar ze het nationale team van Tsjechië versloegen, vertegenwoordigd door Andrea Glavachkova en Lucy Gradetskaya. De eindscore van dit Wimbledon-toernooi is 7: 5 6: 4.

De winnaars van het herendubbeltoernooi waren het gemengde team bestaande uit de vertegenwoordiger van Groot-Brittannië Jonathan Murray en de sporter uit Denemarken Frederick Nielsen. Beide tennissers wonnen voor het eerst Wimbledon; beiden hopen in hun interviews op een voortzetting van de samenwerking. Met een score van 4: 6, 6: 4, 7: 6, 6: 7, 6: 3 wisten ze een ander gemengd nationaal team, bestaande uit Robert Lindstedt (Zweden) en Horia Tezeu (Roemenië) te verslaan.

De winnaars van het gemengde toernooi waren vertegenwoordigers van Amerika Lisa Raymond en Mike Brian, die in de finale Elena Vesnina uit Rusland en Leander Paes uit India versloeg. Alle finales werden live uitgezonden op Russische sport-tv-zenders (Eurosport, "Rusland 2").