Hoe CSKA Presteerde Op Euroleague Basketball

Inhoudsopgave:

Euroleague is een jaarlijks basketbaltoernooi dat wordt gehouden in een complex meerfasenschema. Het doel is om de top vier van de 38 sterkste clubteams van de oude wereld te identificeren, waartussen vervolgens de laatste reeks wedstrijden wordt gehouden. Het wordt de Final Four genoemd en vindt elk jaar in verschillende steden en landen plaats. Dit voorjaar vond de Euroleague-finale plaats in Istanboel, Turkije, en de Moskouse CSKA Moskou, de sterkste basketbalclub van Rusland, maakte opnieuw zijn opwachting.

Hoe CSKA presteerde op Euroleague Basketball 2012

instructies:

Stap 1

CSKA begon de groepsfase van de Euroleague medio oktober vorig jaar met een uitwedstrijd met de Litouwer Zalgiris. De kampioen van Rusland ondervond geen problemen in dit spel en won met 13 punten - 87:74. Daarna versloeg het legerteam consequent alle zes rivalen in de groep, zowel in uit- als thuiswedstrijden. De nationale grand heeft in dit stadium slechts twee keer problemen ondervonden - in de uitwedstrijden met de Griekse Panathinaikos (78:76) en met de Duitse club Bamberg, bescheiden naar Europese basketbalnormen (81:78). CSKA pakte de eerste plaats in de groep, hoewel het genoeg was om niet op een van de laatste twee plaatsen te komen om de volgende etappe te bereiken.

Stap 2

De laatste bijeenkomst van de groepsfase vond plaats voor Kerstmis, op 21 december, en bijna een maand later begon de volgende fase van het toernooi - de Moskovieten versloegen een andere Griekse club, Olympiacos uit Piraeus. In dit stadium speelde CSKA in een groep waar, naast de Grieken, twee Turkse teams waren - Galatasaray en Efes Pilsen. Een van hen - "Galatasaray" - het legerteam en verloor voor het eerst in de Euroleague 2011-2012. Dit gebeurde begin februari, maar had geen enkele invloed op de uitkomst van de strijd - na alle andere meetings te hebben gewonnen, werd CSKA de eerste aan de finaletafel.

Stap 3

In de volgende fase - de kwartfinales - speelden de teams tot drie overwinningen van een van hen. De rivaal van de Moskovieten was de Spaanse club Bilbao Basket, die er maar één keer in slaagde CSKA te verslaan. Het was de derde wedstrijd in de reeks die het legerteam won met een totaalscore van 3: 1, wat hen een ticket opleverde voor de Final Four. De rivalen van onze club in de halve finale waren de Grieken uit Panathinaikos, die twee keer werden verslagen in de groepsfase, die ook dit keer niet konden weerstaan. Het spel was echter erg moeilijk - het legerteam moest driekwart terugverdienen en pas in de laatste haalden ze hun rivalen in en pakten ze een overwinning met een verschil van slechts twee punten (66:64).

Stap 4

De finale tussen CSKA en Olympiacos vond op 13 mei plaats in het Sinan Erdem Dome-stadion in de Turkse hoofdstad. En het legerteam versloeg dit Griekse team twee keer in de voorbereidende fase, maar helaas werd de finale een spiegelbeeld van de halve finales. Daarin leidde de Russische kampioen drie kwartalen in de score en in de finale was er een ramp - de Moskovieten konden het voordeel van 13 punten niet behouden. Nadat ze het laatste kwartier hadden verloren met een score van 8:22, eindigden ze de wedstrijd met een verschil van één punt dat niet in hun voordeel was - 61:62.