Wereldbeker Over Voetbal: De Resultaten Van De 13e Speeldag

De dertiende speeldag bracht verschillende emoties bij voetbalfans. Helaas rees op het Braziliaanse wereldkampioenschap opnieuw de kwestie van walgelijk arbitreren. In de twee beslissende wedstrijden van het toernooi maakten de scheidsrechters fatale fouten.

Ukus_Suaresa_

In Groep D was de belangrijkste ontmoeting van de derde ronde de wedstrijd tussen Uruguay en Italië. Een gelijkspel was genoeg voor de Italianen en de Zuid-Amerikanen waren tevreden met alleen een overwinning om de play-offs in te gaan. In de eerste helft leek het spel op een schaakspel. Beide coaches kozen voor een voorzichtige tactiek, die de verwachting van een fout van de tegenstander impliceerde. In de tweede helft van de ontmoeting werd een van de hoofdrolspelers van Italië, Marchisio, onterecht van het veld gestuurd.

Dit was een beslissend moment in de organisatie van de wedstrijd voor Uruguay. De spelers van deze ploeg wisten in de 81e minuut van de standaard een doelpunt te maken, wat leidde tot de Uruguayaanse ploeg in de play-offs. Een ander memorabel moment was de beet van de Italianen-verdediger Celini Suarez. De scheidsrechter van de meeting toonde geen sancties. De FIFA beslist echter of de Uruguayaan moet worden gediskwalificeerd. Maar dit lost niets op voor Italië - de spelers van dit team worden naar huis gestuurd. De Uruguayanen spelen in de 1/8 finale met het Colombiaanse nationale elftal.

Gelijktijdig met deze wedstrijd vond een ontmoeting plaats tussen de nationale teams van Engeland en Costa Rica. De wedstrijd eindigde in een somber gelijkspel met 0-0. De Britten slaagden er niet in het toernooi te winnen en de Costa Ricanen komen ongeslagen uit de death-groep. Het organiserend comité is echter van plan om het hele Costa Ricaanse team te controleren op doping. Tot nu toe is er niets bekend over de resultaten. De Costa Ricaanse spelers vieren zelf een ongekend succes. In de 1/8 finale van het wereldkampioenschap voetbal worden ze opgewacht door het Griekse team.

In de avondwedstrijden van de dag werden de laatste wedstrijden gespeeld in Groep C. Het Colombiaanse nationale team liet Japan geen kans, met de derde overwinning in het toernooi. De score van de wedstrijd 4 - 1 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen maakt de Colombianen de leiders van de groep C. Terwijl het spel van Colombia alleen positieve beoordelingen van experts achterlaat, laten de Zuid-Amerikaanse spelers voetbal van zeer hoge kwaliteit en vermakelijk zien.

De tweede wedstrijd in Groep C was een ontmoeting tussen Griekenland en Ivoorkust. De Grieken wonnen met een minimale marge van 2-1 en verzekerden zich vanaf de tweede plaats uit de groep. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat het beslissende doelpunt pas in de gecondenseerde tijd werd gescoord na de zeer controversiële benoeming van een strafschop op het doel van het Afrikaanse team.

De dertiende speeldag stond in het teken van de nederlaag van Italië, het schitterende spel van Colombia en de monsterlijke fouten van de scheidsrechters.