Hoe Rusland Presteerde Op De Paralympische Spelen In Londen

De Paralympische Spelen van 2012, die in Londen werden gehouden, leverden Rusland 36 gouden medailles op. De prestaties van binnenlandse atleten werden over de hele wereld gewaardeerd, waardoor Rusland de tweede plaats verdiende.

Hoe Rusland presteerde op de Paralympische Spelen in Londen

Russische atleten die naar de Paralympische Spelen van 2012 in Londen gingen, lieten uitstekende resultaten zien en wonnen de tweede plaats in het aantal gouden medailles na het Chinese nationale team.

In 2012 demonstreerden de Russische Paralympiërs het hoogste niveau van training en verdienden 36 gouden medailles en 38 zilveren medailles. Brons werd gewonnen door 28 mensen. Na terugkeer uit Londen ontvingen ze ook ere-staatsonderscheidingen, die hen persoonlijk werden uitgereikt door de Russische president Vladimir Poetin. Hij merkte ook op dat de resultaten van de nationale delegatie op de Paralympische Spelen een echte triomf zijn, waar het team al vele jaren naar toe gaat.

Dit jaar bestond het Russische Paralympische team uit 128 atleten. Volgens Vladimir Lukin, voorzitter van het Russisch Paralympisch Comité, hebben Russische atleten een kolossale stap voorwaarts gemaakt, die niemand had verwacht. Bij de vorige Spelen, die vier jaar geleden plaatsvonden, won het Russische nationale team slechts 18 gouden medailles zonder in de top drie van winnende landen te komen.

Paralympische deelnemers streden in twaalf sportdisciplines, maar Lukin merkte vooral de successen van Russische zwemmers en atletiekatleten op. Maar liefst vijf gouden medailles werden naar Rusland gebracht door zwemster Oksana Savchenko, die wereldfaam verwierf op de laatste Paralympics in Peking en drievoudig kampioen werd. In 2012 brak ze haar eigen record, presteerde ze succesvol op vijf verschillende afstanden en vestigde ze het wereldrecord op de 50 meter vrije slag zwemmen. Olesya Vladykina toonde ook een zelfverzekerde overwinning in haar zwemklasse, die een volledige set medailles uit Londen pakte en goud, zilver en brons won.

19 gouden medailles naar Rusland werden gebracht door atleten met visuele beperkingen en musculoskeletale aandoeningen, die in verschillende klassen presteerden. Dit kan ongetwijfeld een grote doorbraak worden genoemd, aangezien Rusland op de vorige Paralympische Spelen in de atletiek slechts drie gouden medailles won. In de afgelopen vier jaar is het trainingsprogramma voor atleten verbeterd, is de coachingstaf van het Paralympische team veranderd en dit kon niet anders dan de resultaten die de Russen in Londen lieten zien, beïnvloeden. Alexey Ashapatov, teamleider, won het discuswerpen en het kogelstoten. Atleet Margarita Goncharova bracht het Russische team drie gouden medailles en één zilveren.

Eindelijk werd het laatste goud voor Rusland gebracht door de spelers, die in de finale een verpletterende overwinning behaalden met een score van 1: 0. Atleten met een handicap zijn niet van plan om daar te stoppen: over vier jaar hebben ze nieuwe games die worden gehouden in Rio de Janeiro.