Wie Werd De Winnaar Van Euro

In de nacht van 1 op 2 juli werd het 14e EK voetbal afgesloten met een wedstrijd in het Olimpiyskiy-stadion in Kiev. Om het beste team van het continent te identificeren, werden er 31 wedstrijden gespeeld op Euro 2012, en de kampioen was precies het team dat de meeste fans en experts voor de start van het toernooi hadden aangewezen. Nu is het Spaanse nationale team de huidige houder van zowel de hoogste voetbaltitels ter wereld - wereldkampioen en Europees kampioen.

Wie werd de winnaar van Euro 2012

Het Spaanse nationale team begon de groepsfase van Euro 2012 met de wedstrijd met hetzelfde team waarmee het de laatste kampioenschapsbijeenkomst zou houden - met het Italiaanse team. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel - op 10 juni in Gdansk wisselden de teams in de tweede helft drie minuten lang doelpunten en gingen ze naar de finale, elk met hun eigen pad, voorgeschreven door de toernooiopstelling van het kampioenschap. De Spanjaarden gaven in de twee resterende wedstrijden van de eerste etappe geen punten meer aan hun tegenstanders en pakten de eerste plaats in Groep C.

In de kwartfinale versloeg de "rode woede" zijn oosterburen, het Franse nationale team, uit het toernooi en versloeg het met een score van 2: 0. De volgende stap op weg naar het kampioenschap werd aan de Spaanse voetballers het moeilijkst gegeven - in de halve finale moesten ze spelen met hun westelijke buurman, het Portugese nationale team. Deze wedstrijd was de enige in het kampioenschap waarin het nodig was om een penalty te nemen om de winnaar te bepalen. Maar voetbalroulette toonde aan dat de Spanjaarden nu niet alleen sterk zijn in het voetbal, maar ook meer geluk hebben dan enig ander team in dit toernooi - ze wonnen 4: 2.

De laatste wedstrijd met het Italiaanse nationale team werd helemaal geen strijd - de krachten waren te ongelijk. De Spanjaarden passeerden de verdediging van de tegenstander relatief gemakkelijk door nauwkeurige passes in vrij snelle aanvallen, maar streefden er niet naar om constant op hoge snelheden te spelen. Ze hadden er alle vertrouwen in dat ze de positionele belegering van de Italianen konden bedwingen, wat ze in de eerste helft tussen twee gescoorde doelpunten lieten zien. In de tweede helft van de wedstrijd speelde het toch al sterke team opnieuw fortuin - de Italianen moesten meer dan een half uur in de minderheid spelen vanwege een blessure van een van de spelers. Spanje eindigde de hoofdwedstrijd van Euro 2012 met een verpletterende score van 4: 0 en won voor de derde keer in zijn geschiedenis de titel van Europees kampioen.