Wie Werd De Winnaar Van Het Wereldkampioenschap IJshockey 2012?

Inhoudsopgave:

Het wereldkampioenschap ijshockey 2012 werd van 4 tot en met 20 mei gehouden in Helsinki en Stockholm. In totaal werden 64 wedstrijden gespeeld waaraan 16 teams deelnamen. De eerste plaats in het kampioenschap werd ingenomen door de Russische Federatie, de tweede door Slowakije en de derde door Tsjechië.

Wie werd de winnaar van het Wereldkampioenschap IJshockey 2012?

instructies:

Stap 1

Vóór het kampioenschap waren alle 16 deelnemende teams verdeeld in twee groepen met de codenamen H (van de naam van de stad Helsinki) en S (van de naam van de stad Stockholm). De eerste van deze groepen omvatte de nationale teams van Canada, Finland, de VS, Zwitserland, Slowakije, de Republiek Wit-Rusland, Frankrijk en Kazachstan, en de tweede - de Russische Federatie, Zweden, Tsjechië, Duitsland, Noorwegen, Letland, Denemarken en Italië. Bij het evenement waren twee grote sportcomplexen betrokken: in Helsinki - Hartwall Arena en in Stockholm - Globen Arena.

Stap 2

Tijdens het voortraject werden 28 wedstrijden gespeeld tussen de nationale teams van groep H en eenzelfde aantal tussen de nationale teams van groep S. Hierdoor bereikten acht teams de kwartfinales: Canada, Slowakije, Zweden, Tsjechië, Russische Federatie, Noorwegen, VS en Finland. De overige acht teams namen niet deel aan verdere wedstrijden.

Stap 3

In de kwartfinales speelde Canada tegen Slowakije met een score van 3: 4, Zweden met de Tsjechische Republiek - met dezelfde score, de Russische Federatie met Noorwegen - met een score van 5: 2, en de Verenigde Staten met Finland - met een score van 2: 3. Daarna vielen de nationale teams van Canada, Zweden, Noorwegen en de Verenigde Staten uit het kampioenschap.

Stap 4

In de halve finale versloeg het Slowaakse team Tsjechië met een score van 3: 1, en het Russische nationale team versloeg de Finse met een score van 6: 2. Hierdoor bereikten Slowakije en de Russische Federatie de finale.

Stap 5

De finale van het kampioenschap vond plaats op 20 mei. Van de kant van de Russische Federatie werden doelpunten gemaakt door Alexander Valerievich Semin (om 09:57 en 35:22 minuten), Alexander Valerievich Peregozhin (26:10), Alexey Vladimirovich Tereshchenko (33:31), Pavel Valerievich Datsyuk (43:55) en Evgeny Vladimirovitsj Malkin (58:02). Aan de Slowaakse kant werden beide goals gescoord door Zdeno Jara (01:06 en 49:37). Zo werd het Russische nationale team met een score van 6: 2 de winnaar van het toernooi en het Slowaakse nationale team op de tweede plaats. Een paar uur daarvoor werd in dezelfde stad de bronzen wedstrijd gehouden. Er deden teams uit Tsjechië en Finland aan mee. De eerste van hen scoorde 3 doelpunten en de tweede - 2. Als gevolg hiervan ging de derde plaats naar het Tsjechische nationale team.