De Geschiedenis Van Het WK In De 21e Eeuw

Inhoudsopgave:

Alle fans van de planeet kijken uit naar het belangrijkste voetbaltoernooi van de periode van vier jaar - het WK. Mundials verzamelen miljoenen toeschouwers, de winnaars van het kampioenschap zullen voor altijd hun naam in de sportgeschiedenis schrijven. Het Wereldkampioenschap is een echt sportfestival dat niemand die op de een of andere manier met sport te maken heeft, onverschillig kan laten.

De geschiedenis van het WK in de 21e eeuw

Tot op heden hebben er in de 21e eeuw vijf wereldkampioenschappen voetbal plaatsgevonden. De geografie van het WK was uitgebreid - de toernooien werden gehouden in Europa en Azië, op de Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse continenten.

Wereldkampioenschap 2002 in Japan en Zuid-Korea

In 2002 werd voor het eerst het WK voetbal in Azië gehouden. De landen die het recht kregen om het WK te organiseren, waren Zuid-Korea en Japan. Het Russische nationale team nam deel aan dit toernooi. Het toernooi eindigde niet met iets opmerkelijks voor onze fans. De Russen konden de groep niet verlaten.

Het WK 2002 werd gekenmerkt door vele sensaties, waaronder de passage van het Senegalese nationale team naar de kwartfinales, halve finales met de deelname van de nationale teams van Turkije en Zuid-Korea. Aan het einde van het toernooi wonnen de Turken bronzen medailles en in de finale versloeg het Braziliaanse nationale team Duitsland met een score van 2: 0. De overwinning van de Brazilianen was de vijfde in hun geschiedenis op het WK. De topscorer van het toernooi met acht goals in zeven ontmoetingen was de grote Braziliaanse spits Ronaldo.

WK 2006 in Duitsland

In 2006 was het de beurt aan de Duitsers om het wereldkampioenschap voetbal te organiseren. Het Russische nationale team kwam niet door de kwalificatiefase voor het WK en speelde niet op het hoofdwereldtoernooi.

Het WK staat bekend om zijn vele uitstekende wedstrijden. Lionel Messi maakte zijn debuut op hen in de trui van het Argentijnse nationale team. Toegegeven, de Argentijnen behaalden geen succes op het WK. Evenals de gastheren, de Duitsers, die in de halve finale van de Italianen verloren. Het Duitse nationale team was echter in staat om de bronzen medailles van het kampioenschap te winnen door Portugal te verslaan. Italianen werden de triomfen van het kampioenschap. In een strafschoppenserie in de beslissende wedstrijd versloegen ze het Franse nationale team (1: 1; 5: 4). Dit toernooi was het laatste in het nationale team voor Zinedine Zidane - een geweldige speler die een heel tijdperk in het Franse voetbal verpersoonlijkte.

Wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika

In 2010 bereikte een echte voetbalvakantie het Afrikaanse continent. Voor het eerst in de geschiedenis werd het wereldkampioenschap voetbal op het Afrikaanse continent gehouden. Onder de levendige gedenkwaardige gebeurtenissen die het kampioenschap begeleiden, kan men de sfeer op de tribunes opmerken. Bij alle wedstrijden gebruikten Afrikanen vuvuzela's - speciale pijpen die een onvergelijkbaar geluid veroorzaakten.

Het spelonderdeel van het kampioenschap was niet zo helder. De winnaars waren de Spanjaarden, die "pragmatisch" voetbal lieten zien. Over het algemeen was de effectiviteit van het kampioenschap niet op het hoogste niveau. De topscorer van het kampioenschap, Thomas Müller, scoorde slechts vijf doelpunten in zes ontmoetingen. De Nederlandse won de zilveren medaille, en het Duitse nationale team won het brons. Rusland nam niet deel aan het kampioenschap.

WK 2014 in Brazilië in

Er lijkt geen beter land te zijn om het WK voetbal te organiseren dan Brazilië. De hele wereld is ondergedompeld in de sfeer van een geweldige vakantie. En zonder dat wachtte het voetballand op het wereldtoernooi. Toegegeven, de dromen van de Brazilianen waren niet voorbestemd om uit te komen. De thuisploeg leed een verpletterende nederlaag in de halve finale tegen Duitsland 1: 7, voordat ze verloor van Nederland in de wedstrijd om het brons. De kampioenen van het kampioenschap waren de Duitsers, die het team van Lionel Messi stopten in de finale van het Argentijnse nationale team.

Het Russische nationale team nam deel aan het toernooi. Net als 12 jaar geleden konden de Russen de groep niet verlaten.

WK 2018 in Rusland

De veldslagen van het WK thuis liggen nog vers in het geheugen van de Russische fans. Het was een feestdag voor het hele land. Ons nationale team gaf met hun spel levendige emoties aan alle binnenlandse voetbalfans. Het resultaat is logisch - het bereiken van de kwartfinales van het kampioenschap, waar alleen in de penaltyreeks het Russische nationale team verloor van de toekomstige finalisten van de Kroaten. De overwinning in Rusland werd gevierd door het Franse team. Voor de Fransen was dit de tweede overwinning in de geschiedenis. De Kroaten eindigden als tweede en een geweldige generatie Belgen wist de troostfinale tegen de Britten te winnen.

De topscorer van dat kampioenschap was Hari Kane. De aanvaller van Engeland en Tottenham heeft 6 goals in zeven wedstrijden.