De Belangrijkste Sensaties Van De Start Van Het WK In Brazilië

Inhoudsopgave:

De eerste ronde in acht poules van het WK eindigde in 16 wedstrijden. Kijkers konden alle 32 nationale teams in actie zien. Niet zonder enige sensatie aan het begin van het kampioenschap, waardoor het toernooi er nog interessanter uitziet. Er zijn drie wedstrijden waarvan de einduitslag de hele voetbalwereld verraste.

Sensacii_chempionata_mira

Uruguay - Costa Rica (1-3)

In de wedstrijd tussen de regerend kampioen van Zuid-Amerika en het nationale team van Costa Rica hadden maar weinigen de einduitslag kunnen voorspellen. Het Uruguayaanse team heeft geweldige spelers die bij de beste voetbalclubs van Europa spelen. Alleen al de naam van Edinson Cavani kan elke vijandelijke verdediging angst aanjagen. Voetbal is echter zo interessant dat het onmogelijk is om de uitkomst van een wedstrijd nauwkeurig te voorspellen. Na de eerste helft wonnen de favorieten met 1-0, maar in de tweede 45 minuten wisten ze drie keer toe te geven. Bovendien vonden de Uruguayanen na het incasseren van doelpunten niet de kracht om scherpte te creëren aan de poorten van het Costa Ricaanse nationale team. Het resultaat van de wedstrijd werd een ware sensatie op het WK in Brazilië, waaruit blijkt dat de favorieten niet altijd zelfverzekerde overwinningen behalen.

Spanje - Nederland (1 - 5)

De regerend wereldkampioen en de winnaars van de laatste twee Europese kampioenschappen worden in elk toernooi als favoriet beschouwd. In de wedstrijd Spanje - Nederland moest er van beide teams goed voetbal worden gespeeld. Dit werd waargenomen in de eerste helft van de wedstrijd in El Salvador in het Fonte Nova-stadion. De tweede helft was echter totaal onvoorspelbaar. De Nederlanders scoren vier onbeantwoorde goals tegen het Spaanse team. De regerende wereldkampioenen werden niet zomaar verslagen, maar stuk voor stuk gedemonteerd. Men kon uitgaan van een overwinning voor Nederland, maar zo'n score werd ondenkbaar geacht. De klasse van commando's is niet zo verschillend. Deze wedstrijd was de eerste echte nederlaag en toonde aan dat in Spanje niet alles zo goed en onbewolkt is in de organisatie van het toernooi.

Duitsland - Portugal (4 - 0)

Een andere nederlaag in de wedstrijd van de Europese topteams vond plaats in het al beroemde Fonta Nova-stadion in El Salvador. Een paar dagen eerder hadden de Nederlanders in deze arena afgerekend met Spanje. Nu was het de beurt aan de Duitsers. Het Duitse nationale team vernietigde Portugal. De eindstand van 4-0 is het bewijs dat de Duitsers bijna de hoofdfavorieten zijn op het WK in Brazilië. Cristiano Ronaldo kon niets laten zien in de wedstrijd en zijn team zag er onverwacht vervaagd uit. Al in de eerste helft scoorden de Duitsers gemakkelijk drie doelpunten en in de tweede helft van de ontmoeting maakten ze de Portugezen opnieuw van streek. In deze wedstrijd werd de eerste hattrick in het kampioenschap geloot door Thomas Müller. De uiteindelijke verpletterende score in het voordeel van Duitsland kan worden toegeschreven aan de sensatie van de start van het WK, in de mate dat een betere wedstrijd van Portugal werd verwacht.