De Meest Spectaculaire Wedstrijden Van De FIFA World Cup

Inhoudsopgave:

Spectaculaire voetbalwedstrijden zijn zowel koppige confrontaties met een overvloed aan doelpunten als wedstrijden waarin grote overwinningen behaald werden. Van de 64 wedstrijden van het afgewerkte wereldkampioenschap voetbal in Brazilië zijn verschillende bijzondere ontmoetingen te onderscheiden.

De meest spectaculaire wedstrijden van de FIFA World Cup 2014

Brazilië - Duitsland (1 - 7)

De meest verwoestende overwinning op het WK 2014 kan worden beschouwd als het succes van het Duitse nationale team in de halve finalewedstrijd tegen het gastteam van het WK, Brazilië. De Duitsers brachten de Zuid-Amerikanen een verpletterende nederlaag toe met een score van 7 - 1. Het is opmerkelijk dat de eerste helft van de ontmoeting eindigde met een score van 5 - 0. Bovendien moet worden opgemerkt dat het Duitse team in staat was vijf keer scoren in 18 minuten (van de 11e tot de 29e minuut van de eerste helft). Deze nederlaag was de grootste voor het Braziliaanse nationale team in zijn geschiedenis.

Spanje - Nederland (1 - 5)

Een van de eerste wedstrijden van het toernooi tussen toprivalen eindigde ook met een verpletterende score. Nederland bracht de Spanjaarden een verbluffende 5-1 nederlaag toe. De eerste helft eindigde in een gelijkspel, terwijl Nederland in de tweede helft de verdediging van de tegenstander verpletterde met vier onbeantwoorde doelpunten.

Australië - Nederland (2 - 3)

Een ander duel in de fase van de groepsfase tussen Nederland en Australië eindigde met een ruime score. De toeschouwers zagen vijf doelpunten gescoord. Tijdens de ontmoeting hadden beide teams een voorsprong in de stand. Aanvankelijk kwamen de spelers van Nederland op voorsprong, maar in de tweede helft moesten de mannen van van Gaal zich terugtrekken. Tot eer van de laatste deden ze dit niet alleen, maar wisten ze ook een wilskrachtige overwinning met 3-2 te behalen.

Nigeria - Argentinië (2 - 3)

De wedstrijd tussen Nigeria en Argentinië leverde ook vijf doelpunten op. Gebeurtenissen in de wedstrijd begonnen zich zeer snel te ontwikkelen. Aanvankelijk gaven de Nigerianen in de 3e minuut toe, maar al op de 4e wonnen ze terug. In de gecondenseerde tijd van de eerste helft bracht Messi de Zuid-Amerikanen opnieuw naar voren met een vrije trap. Het begin van de tweede helft van de ontmoeting stond in het teken van een doelpunt van Nigeria, maar vrijwel direct (in de 50e minuut) kwam Argentinië weer op voorsprong. Het eindresultaat is een 3 - 2 overwinning voor de Argentijnen.

Ghana - Duitsland (2 - 2)

Een van de mooiste ontmoetingen die in een gelijkspel eindigde, was de wedstrijd tussen de Ghanezen en de Duitsers. Duitse voetballers kwamen pas in de tweede helft op voorsprong, maar gaven daarna twee keer toe. De volgende sensatie van het kampioenschap broeide. Maar daar waren de Duitse spelers het niet mee eens. Ze wisten de score gelijk te trekken, wat het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd tussen Ghana en Duitsland bepaalde (2 - 2).