Teambalspellen: Handbal

In de moderne tijd zijn er verschillende balspellen: basketbal, volleybal, voetbal en andere. De regels zijn misschien anders, maar de essentie is voor iedereen hetzelfde: de strijd om een doel. Deze sporten zijn vrij beroemd. Er zijn bijvoorbeeld talloze voetbal- of basketbalfans. Er is nog een sport die de aandacht kan trekken van een toeschouwer die geïnteresseerd is in teambalcompetities. Dit is handbal.

Teambalspellen: handbal

De etymologie van het woord handbal is eenvoudig. Dus, hand wordt uit het Engels vertaald als een hand, en bal is een bal. Dienovereenkomstig wordt handbal gespeeld met de bal. Het verschil tussen handbal en korfbal is dat in de eerste vorm een doelpunt wordt voorzien, geen ring. Handbal wordt ook wel een handbalspel genoemd.

Terwijl voetbal- of beachvolleybalwedstrijden buiten kunnen worden gespeeld, is handbal alleen binnenshuis toegestaan. Het gebied voor deze sport heeft een eigen afmeting van 40 bij 20 meter. De bal met een gewicht van 425-480 g wordt gebruikt door mannen, maar het gewicht van het projectiel voor vrouwen is 325-380 gram. Het spel bestaat uit twee helften, elk met 30 minuten. Pauze tussen de helften 10 minuten.

Het doel van het sportspel is om de bal in het doel van de tegenstander te gooien. Je mag het doel niet dichterbij dan zes meter naderen en gooien, anders wordt het doel niet geteld. Veldspelers spelen de bal met hun handen. Het team met de meeste doelpunten wint. De keeper van het team mag het doel verdedigen met elk deel van zijn lichaam.

Als er een gelijke stand is in de wedstrijd nadat twee helften zijn verstreken, worden twee extra verlengingen van 5 minuten toegekend. In het geval van een gelijke score, wordt er nog een helft toegewezen, en als daarna een gelijkspel op het scorebord staat, wordt een reeks vrije worpen toegewezen en zullen beide teams 5 schoten maken op het doel van de tegenstander vanaf de zeven meter Mark.

In de moderne tijd zijn er professionele handbalcompetities. Er worden serieuze grote toernooien in deze sport gehouden. Zoals het WK en het EK.

Deze sport wordt gespeeld door zowel mannen als vrouwen. Handbal maakt deel uit van het programma van de Olympische Zomerspelen.