Welke Nieuwe Olympische Records Worden Er Gevestigd In Londen?

Tijdens de XXX Olympische Spelen in Londen streden drie weken lang de beste atleten van over de hele wereld onder elkaar om gouden medailles om hun nationale team naar de eerste plaats in het klassement te brengen. Bovendien wisten sommigen van hen op weg naar de overwinning nieuwe wereldrecords te vestigen.

Welke nieuwe Olympische records worden er gevestigd in Londen?

Nieuwe Olympische prestaties in de competities van 2012 hadden in de eerste plaats betrekking op watersporten. In de laatste heats van 400 meter werden in één keer drie wereldrecords neergezet, waarvan twee van jonge atleten uit China. Welnu, de vierde recordtijd werd behaald in de 800 meter race met de regerend wereldkampioen uit Kenia.

De zestienjarige Chinese vrouw Ye Shiven vestigde een wereldrecord in het 400 meter zwemcomplex voor vrouwen. Als resultaat van de wedstrijd toonde de gouden medaillewinnaar een tijd van 4,28, 43 - de hoogste Olympische prestatie in deze discipline. Zilver ging naar de Amerikaanse Elizabeth Beisel met een score van 4,31, 27, terwijl de Chinese Li Huanghu het brons won (4,32, 91).

In een vergelijkbare zwempartij onder mannen was de recordhouder opnieuw een atleet uit China - Sun Yang, die een resultaat van 3,40, 14 liet zien. De tweede plaats werd ingenomen door een atleet uit Zuid-Korea Pak Tae Hwan, die 400 meter zwom in 3,42, 06, en de derde ging naar de Amerikaan Peter Vanderkai met een resultaat van 3.44, 96.

Het Australische damesteam vestigde een nieuw wereldrecord op de Olympische Spelen van 2012 - in de laatste 400 meter crawl toonde ze de beste tijd van 3 minuten 33, 15 seconden. Het team bestond uit atleten Keith Campbell, Brittany Elmsley, Alicia Cutts en Melanie Schlanger.

En op 9 augustus won de regerend wereldkampioen hardlopen, de Keniaan David Rudisha, de gouden medaille voor zijn land op de 800 meter race en liet hij een recordtijd zien - 1.40, 91, waarmee hij zijn eigen hoogste prestatie bijwerkte - 1.41.01. Hij eindigde meteen met een behoorlijke voorsprong op de andere deelnemers aan de wedstrijd, die hij de hele race vol vertrouwen vasthield. De tweede plaats werd ingenomen door de atleet uit Botswana Nigel Amos (1 minuut 41, 73), en het brons werd gewonnen door de tweede Keniaanse Timothy Kitum, waarvan het resultaat - 1.42, 53.