Uitslagen Nederlands Kampioenschap Voetbal 2018-2019

Inhoudsopgave:

Het Nederlands kampioenschap voetbal behoort niet tot de top vier van binnenlandse Europese kampioenschappen. Dit toernooi heeft echter zijn eigen opvallende kenmerken. In de elite-divisie van het Nederlands kampioenschap spelen clubs met een rijke voetbalgeschiedenis elk jaar dit kampioenschap, dat de wereld nieuwe jonge voetballers schenkt die belangrijke spelers worden voor de grote grootheden van het wereldvoetbal.

Uitslagen Nederlands kampioenschap voetbal 2018-2019

Het nationale kampioenschap van het Nederlands kampioenschap voetbal is een spannend toernooi met veel veelbelovende jonge voetballers van over de hele wereld. Dankzij dit zijn de wedstrijden van de Eredivisie helder, voetbal dat door veel clubs wordt gespeeld, wordt door experts "oprecht" genoemd, vreemd aan pragmatisme.

NK winnaars 2018-2019

Er doen 18 teams mee aan het Nederlands voetbalkampioenschap elite divisie. Tijdens het seizoen, in het kader van het binnenlands kampioenschap, rijden clubs 34 ronden. Volgens de uitslag van de competitie zijn de gouden medailles van het seizoen 2018-2019 gewonnen door Ajax Amsterdam. Dit legendarische team wist verliefd te worden op neutrale fans van over de hele wereld. De club presteerde met succes in de Champions League en stopte bij de halve finale. In het binnenlands kampioenschap is Ajax het hele seizoen een formidabele kracht geweest. In 34 wedstrijden van het toernooi wonnen de Amsterdammers 28 ontmoetingen, speelden 2 wedstrijden met gelijkspel en verloren in 4 wedstrijden. Hierdoor scoorde hij 86 punten, wat genoeg was voor het kampioenschap. Voor het eerst in de afgelopen vijf jaar heeft een Amsterdamse club zo'n succes geboekt in de binnenlandse arena. Opvallend zijn de statistieken van doelpunten van "Ajax" (volgens deze indicator is de club de beste van Europa). Amsterdamse voetballers schoten 119 keer op het doel van de rivalen.

De tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap 2018-2019 werd ingenomen door de bittere rivalen van Ajax, de PSV Eindhoven voetballers. De Eindhovenaren stonden slechts drie punten achter de kampioen. In de 31e ronde verloor PSV en won Ajax. Dit resultaat had een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke verdeling van de plaatsen aan de top van het klassement.

Bronzen medailles van het kampioenschap gingen naar een andere grootheid van het Nederlandse voetbal - Rotterdam Feyenoord. Het team viel aanzienlijk achter op de leiders en behaalde 65 punten.

Verdeling van de Europa Cup-plaatsen volgens de resultaten van het Eredivisie-toernooi

Ajax en PSV Eindhoven hebben het recht verdiend om volgend seizoen in de UEFA Champions League te spelen. De bronzen medaillewinnaars van het kampioenschap, de Feyenoord-voetballers, gaan naar de groepsfase van de Europa League. De clubs die plaats namen van de vierde naar de zevende plaats hadden recht op play-offs voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Het is verheugend om de afdelingen van Leonid Slutsky tussen deze teams te zien. Zijn "Vitesse" behaalde de laatste vijfde plaats. Naast Vitesse hebben ook AZ Alkmaar (4e plaats), Utrecht (6e plaats) en Heracles (7e plaats) hun weg naar de Europa League 2019-2020 gebaand.

Verliezers van het seizoen

De laatste plaats in het toernooi werd ingenomen door het team "Breda". In 34 wedstrijden scoorde de club slechts 23 punten. Dit resultaat zorgde voor de degradatie van Breda naar de lagere divisie.

Clubs met een zestiende en zeventiende plaats aan het einde van het toernooi vliegen niet rechtstreeks de Eredivisie uit. Deze teams spelen overgangswedstrijden met de winnaars van de lagere divisie voor het recht om in de elite te blijven. Degenen die in de play-offs zullen spelen zijn onder meer Excelsior (16e) en De Graafschap (17e).

Topscorers van het kampioenschap

Twee spelers wisten in één keer 28 doelpunten te maken in de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap 2018-2019. Niet voor niets zijn de doelpuntenmakers vertegenwoordigers van Ajax en Eindhoven. De sniperrace werd gewonnen door Dusan Tadic (Ajax) en Luc de Jong (PSV Eindhoven). De top drie werd afgesloten door de Heracles-speler Adrian Dahlmau met 19 doelpunten.