Wie Speelt Er In De Halve Finales Van De UEFA Champions League

Inhoudsopgave:

Op 30 april en 1 mei 2019 vinden de halve finales plaats in het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa, de Champions League. Op zo'n hoog niveau is er maar één team uit Spanje en Nederland en twee clubs uit Engeland.

Wie speelt er in de halve finales van de UEFA Champions League 2019

Medio maart 2019 vond de loting plaats voor de twee halve finale paren van de UEFA Champions League 2019. De data van de eerste en tweede wedstrijd werden bepaald, waarna de twee beste teams in de finale spelen in het nieuwe Atletico Madrid-stadion in Spanje.

De eerste halve finale van de Champions League - 2019

Op 30 april vindt de wedstrijd van de eerste halve finale van de Champions League-2019 plaats waarin ze elkaar treffen. Voor aanvang van het toernooi hadden weinig voetbalspecialisten zo'n halve finale kunnen bedenken. Deze teams behoorden niet tot de belangrijkste favorieten van de competitie, en Ajax Amsterdam maakte een echte sensatie door niet alleen de groepsfase, maar ook twee rondes van de play-offs te overwinnen.

Nederlandse voetballers konden zich samen met het Duitse Bayern, het Griekse Aek en het Portugese Benfica uit de groep plaatsen. Bovendien speelde "Ajax" in de groepsfase twee keer gelijk met een van de favorieten van het hele toernooi - de club uit München. In de 1/8 finale wist Ajax op sensationele wijze na thuisnederlaag tegen Real Madrid de Spanjaarden in de terugwedstrijd op hun veld te verslaan met 4:1. In de kwartfinales schakelde de Nederlandse club een andere favoriet van het toernooi uit - Juventus van Turijn, dat de Italianen versloeg in de beslissende wedstrijd in hun thuisstadion: 2:1.

Engelse "Tottenham" bereikte het stadium van de play-offs van de "death"-groep, waardoor de Italiaanse "Inter" achter het toernooi bleef en de eerste lijn alleen verloor aan "Barcelona". In de eerste ronde van de play-offs versloegen de Britten Borussia Dortmund met een totaalscore van 4: 0 (respectievelijk thuis en uit (3: 0 en 1: 0). In de kwartfinales schakelden de Londenaren een andere Engelse club uit, die werd beschouwd als een van de favorieten van het hele toernooi - Manchester City. In Londen wonnen de gastheren met 1:0 en in Manchester verloren ze 3:4 in een dramatische wedstrijd. Echter, in termen van het aantal gescoorde doelpunten in een buitenlands veld, kon de Spurs doorgaan naar de halve finales.

Tweede halve finale van de Champions League - 2019

in de tweede halve finale van de Champions League - 2019. Barcelona is de afgelopen jaren altijd een van de belangrijkste kanshebbers geweest voor de titel van de beste club in de Oude Wereld. In 2019 kwamen de Catalanen met gemak door de groepsfase. In de eerste ronde van de play-offs versloegen ze het Franse Lyon. De eerste ontmoeting in Frankrijk eindigde met een score van 0: 0, terwijl in Spanje de spelers van Barcelona geen kansen lieten aan hun tegenstanders, nadat ze hadden gewonnen met 5: 1. In de kwartfinales brak de blauwe granaat de weerstand van Manchester United met een totaalscore van 4:0 (1:0 en 3:0).

De rivalen van Barcelona in de halve finale, Liverpool-spelers waren in staat om heldhaftig de groepsfase te overwinnen, waardoor het sterke team uit Italië, Napoli, achter de beslissende wedstrijden bleef. In de 1/8 finale rekende Liverpool af met Bayern München. Tijdens de eerste ontmoeting in Duitsland werd een doelpuntloos gelijkspel opgetekend en in Engeland eiste Liverpool hun tol en versloeg München met 3: 1. In de kwartfinales overwonnen de Britten het verzet van het Portugese Porto met een totaalscore van 6:1. Thuis scoorde Liverpool twee onbeantwoorde doelpunten, terwijl ze in Portugal vier keer op het doel van de tegenstander schoten, slechts één keer tegen.

De winnaars van de paren van de halve finale worden op 17 april bekendgemaakt, wanneer de Engels-Spaanse confrontatie eindigt.