Wie Spelen Er In De Finale Van De KHL-conferenties

De zevende Gagarin Cup gaat zijn laatste fase in. Na twee rondes van de KHL-play-offs van het seizoen 2014-2015 werden de deelnemers aan de conferentiefinales bepaald.

Wie spelen er in de finale van de KHL-conferenties 2015

Opmerkelijk is dat de clubs die de eerste en tweede plaats behaalden in het reguliere kampioenschap in de finales van de conferences van West en Oost zullen spelen. De serie in het Westen begint op 26 maart en het Oosten gaat de volgende dag het gevecht aan - op 27 maart.

In het Westen wordt het recht om te spelen in de hoofdfinale van de KHL 2015 uitgedaagd door twee 'legerclubs'. CSKA Moskou zal vechten met SKA St. Petersburg. Moskou "CSKA" heeft voor het eerst in zeven Gagarin Cup-trekkingen zo'n hoog niveau bereikt. Dit is echter geen toeval - CSKA won de titel van Russisch ijshockeykampioen 2015 met ruime marge en behaalde de laatste eerste plaats in het geconsolideerde klassement van het reguliere seizoen.

Deze positie van de Moskovieten geeft het voordeel van hun eigen veld, dus CSKA zal de serie starten in zijn ijsstadion. In het voordeel van SKA mag de gestaag gewonnen vorm in de play-offs spreken. Bykovs afdelingen moesten het opnemen tegen de sterke Moskouse Dynamo in de halve finale van de conferentie. SKA-spelers lieten in deze serie hun kracht zien, dus aan het begin van de laatste serie in het Westen zijn de kansen ongeveer gelijk.

In het oosten kregen Kazan "Ak Bars" en Novosibirsk "Siberia" het recht om te strijden voor het bereiken van de finale van de Gagarin Cup. Kazan behaalde de eerste plaats in het Oosten aan het einde van het reguliere kampioenschap, terwijl de Siberians de tweede plaats innamen. Zo heeft "Ak Bars" het voordeel van zijn eigen veld - de serie begint in Kazan. De kansen van beide clubs om de hoofdfinale van de KHL te bereiken zijn ongeveer even groot als bij de confrontatie in het Westen.

Toegegeven, er is één interessante intrige in het Oosten. "Siberië" toonde dit seizoen uitstekend hockey, zowel in het reguliere seizoen als in de play-off-serie (het volstaat om te herinneren dat in de halve finale-serie van het Oosten de huidige Gagarin Cup-winnaar Metallurg Magnitogorsk werd verslagen). Voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de club zijn Siberiërs naar zo'n hoog niveau gestegen, niet alleen in de KHL, maar ook in de Russische kampioenschappen.